BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemObama: Rusya hesaplarını değiştirecek----

Obama: Rusya hesaplarını değiştirecek

Obama: Rusya hesaplarını değiştirecek
01 Aralık 2015 - 18:02 www.finansgundem.com

ABD Başkanı "Rusya'nın hesaplarında değişiklik olacağını düşünüyorum. Bence Putin'in beklediği sonuç, bu sonuçsuz ve felç edici iç savaş değildi" dedi

Paris merkezli Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nde (OECD) basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Obama, Suriye'de DAEŞ'le mücadele ve iklim değişikliği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Viyana'daki Suriye zirvesinde yapılan diplomatik müzakerelerin bölgede siyasi çözümün gerçekleşmesine katkı sağlamasını beklediğini belirten Obama, "Eğer Viyana'daki siyasi çözüm işlerse, Suriye'de ve etrafında parça parça ateşkeslerin başladığını ve muhalif grupların artık rejim ve Rusya'nın hedefi olmadığını görebiliriz" dedi.

180 DERECE DEĞİŞMESİNİ BEKLEMİYORUM

Rusya'nın Suriye'yle ilgili politikasını değerlendiren Obama, "Rusya'nın hesaplarında değişiklik olacağını düşünüyorum. Bence Putin'in beklediği sonuç, bu sonuçsuz ve felç edici iç savaş değildi. Stratejilerinin gelecek haftalarda 180 derece değişmesini beklemiyorum. Esed'le müttefik oldukları sürece muhalif grupları bombalamaya devam edecekler" diye konuştu.

SURİYE SINIRINI ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜM

Obama Türkiye-Suriye sınırının güvenliğine ilişkin bir soruyu ise, "Erdoğan'la Suriye sınırının kapatılması konusunda birçok kez görüştüm, bu konuda Türkiye'nin ciddi ilerleme kaydettiğini düşünüyorum. Halen 98 kilometrelik alan yabancı savaşçılar ve petrol teslimatı için geçiş noktası olarak kullanılıyor. Askerlerimiz sınırın kapatılması konusunda beraber çalışıyor" şeklinde yanıtladı.

Obama, Paris'teki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda (COP21) alınacak kararların "yasal açıdan bağlayıcı" olması gerektiğini de belirtti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kore Gazisi01 Aralık 2015 18:51

    ABD sırtımızı sıvazlamak yerine biran önce patriotları gönderse daha doğru olur diye düşünüyorum. Ayrıca İsrail ile Rusyanın stratejik işbirliği yaptığından haberimiz yok demesinler sakın.