BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemMGK'da dengeler değişti----

MGK'da dengeler değişti

MGK'da dengeler değişti
29 Ağustos 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Milli Güvenlik Kurulu’nda yıllar sonra ilk kez sivil – atanmış dengesi değişti

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan Geçici Hükümet’in yapısı nedeniyle MGK’da, atanmış isimlerin sayısı, siyasetten gelen sivil isimlerin sayısının önüne geçti. Seçim güvenliği, PKK ve IŞİD terörüne karşı mücadele ile paralel yapılanmanın devletten arındırılması konularında önemli kararlar alınması beklenen Milli Güvenlik Kurulu’nda,  15 üyeden 8’i atanmış bürokratlardan oluştu.

Milli Güvenlik Kurulu’nun Ağustos ayı toplantısı, gecikmeli olarak 2 Eylül’de yapılacak. Geçici hükümet onaylandığı için 2 Eylül’deki MGK, ilgili bakanlıklara atanan yeni üyelerle toplanacak. MGK’da, Ak Parti öncesinde sivil – atanmış asker dengesi vardı. Ancak Ak Parti döneminde MGK’nın yapısında yapılan düzenleme ile sivillerin ağırlığı artmıştı.

Geçici hükümet ile ortaya çıkan tablo, MGK’daki sivil – atanmış dengesini dolaylı olarak değiştirdi. MGK’nın 2 Eylül’de yapılacak toplantısında; seçim güvenliği, PKK’nın şiddetlenen eylemlerine karşı mücadele konusunda önemli kararlar alınması bekleniyor. Ayrıca IŞİD’in Suriye ve Irak’taki etkinlikleri ile paralel devlet yapılanmasının devletten arındırılması konuları da MGK’nın gündeminde ağırlık oluşturacak. MGK’nın, Ekim ayının son haftasında da, 1 Kasım seçiminin güvenliği konusunda önemli bir toplantı yapması bekleniyor.

Böylesi kritik bir dönemde atanmışların MGK’nın yeni yapısı içinde çoğunluğu oluşturması, dikkat çekici bulundu. Yeni kabinenin belli olmasından sonra MGK’nın siyasetten gelen sivil isimleri ile bürokrat özelliği olan atanmış isimleri şöyle oluştu:

SEÇİLMİŞLER:

Cumhurbaşkanı: Recep Tayyip Erdoğan.

Başbakan: Ahmet Davutoğlu.

Başbakan Yardımcıları: Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz ve Tuğrul Türkeş.

Milli Savunma Bakanı: Vecdi Gönül.

ATANMIŞLAR:

Genelkurmay Başkanı: Orgeneral Hulusi Akar

Adalet Bakanı: Kenan İpek (Adalet Bakanlığı Müsteşarı idi)

İçişleri Bakanı: Selami Altınok (Merkez Valisi idi)

Dışişleri Bakanı: Feridun Sinirlioğlu (Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı idi)

Kara Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Salih Zeki Çolak

Hava Kuvvetleri Komutanı: Orgeneral Abidin Ünal Deniz Kuvvetleri Komutanı: Oramiral Bülent Bostanoğlu Jandarma Genel Komutanı: Orgeneral Galip Mendi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)