BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemKKTC Başbakanı istifa etti----

KKTC Başbakanı istifa etti

KKTC Başbakanı istifa etti
03 Temmuz 2015 - 22:01 www.finansgundem.com

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet (KKTC) Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu son dakika Cumhurbaşkanı Akıncı'ya istifasını sundu

KKTC'de yeni hükümet kurma çalışmaları kapsamında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün istifasını son dakika Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya sundu. Yorgancıoğlu, önceki Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'ndan aldığı hükümet kurma görevi ile ilgili belgeyi de Akıncı'ya iade etti.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Yorgancıoğlu'nun istifasına ilişkin, "Bütün toplumun hislerine tercüman olarak şunları söylemem uygun olur: çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek ve gidecek. " dedi.
 
GÖREVİ İADE ETTİ
 
Yorgancıoğlu, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giderek Mustafa Akıncı ile görüştü. Yorgancıoğlu, istifasını sunarken yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanım 4 Eylül 2013'te Demokrat Parti- Ulusal Güçler (DP-UG) ile kurduğumuz hükümet geçtiğimiz günlerde partimiz yönetiminde yaşanan bir değişiklik nedeni ile yeni bir oluşuma fırsat verebilme açısından bana verilen hükümet kurma görevini ben sizlere tekrar iade ediyorum" dedi.
 
"HÜKÜMETLER GELECEK VE GİDECEK"
 
Cumhurbaşkanı Akıncı da hükümet kurma görevi ile ilgili belgeyi teslim alarak, "2 yıla yakın görev yaptınız Sayın Başbakan. Bütün toplumun hislerine tercüman olarak şunları söylemem uygun olur: çoğulcu demokrasilerin yapısında bu vardır. Hükümetler gelecek ve gidecek. Hizmet verenlere toplum teşekkür edecek. Yeni gelenlerden de hizmet bekleyecek" diye konuştu.
 
"TEMENNİM YENİ HÜKÜMETİN..."
 
Yorgancıoğlu'na bugüne kadar yürütmüş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür eden Akıncı, "Parti liderleriyle tek tek görüşüp, onun sonrasında Meclis'te çoğunluğu sağlayabilecek olan bir milletvekiline görevi vereceğiz. Temennim, bu yeni hükümetin en kısa sürede kurulabilmesidir. Sizden de ricam yeni hükümet oluşuncaya kadar görevinizi sürdürmek olacak. Yeni hükümet usulüne göre görevi devralacaktır." şeklinde konuştu.
 
ÖZKAN YORGANCIOĞLU KİMDİR?
 
ozkanyorgancioglu.jpgÖzkan Yorgancıoğlu 1954 yılında Baf’ta doğdu.
 
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye ve Siyaset Bilimi kürsüsünden mezun oldu.
 
Üniversite öğrenimi yıllarında aktif olarak öğrenci dernek ve federasyonlarında görev aldı.
 
Seracılar Kooperatifi ve Kıbrıs Türk Petrollerinde çalıştı, Yeni Düzen Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Daha sonra kendi işini kurarak süt ürünleri üreticiliği yaptı.
 
1974 yılından itibaren CTP’nin birçok kademesinde görev aldı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini yürüttü.
 
CTP-BG’den Lefkoşa Milletvekili olarak görev yaptı. 2011 yılından beridir CTP-BG Genel Başkanlığı görevini yürütmektedir.  Evli ve iki çocuk babasıdır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)