BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemFransa'dan çok önemli israf kararı----

Fransa'dan çok önemli israf kararı

Fransa'dan çok önemli israf kararı
23 Mayıs 2015 - 13:36 www.finansgundem.com

Fransa’da süpermarketler satılmayan, son kullanma tarihi yaklaşan gıdaları yardım kuruluşlarına bağışlamak zorunda kalacak.

Fransa’da gıda israfına karşı önemli bir yasa meclisten geçti. Eski Gıda Bakanı Guillaime Garot’un verdiği süpermarket teklifi yasalaştı. Buna göre Fransa’da büyük süpermarketler son kullanma tarihi geçmesine az bir süre kalan ve elde kalan gıdaları bağışlamak zorundalar.

75 BİN EURO CEZA
Yasaya göre 400 metrekareden büyük alana sahip olan süper marketler yardım kuruluşlarıyla sözleşme imzalamak durumunda kalacaklar.  Yiyeceklerin yardım kuruluşlarına devrini içeren bu sözleşmeye uymayanlar 75 bin euro (Yaklaşık 225 bin TL) para cezası ödeyecek.

20 KG-30 KG CEZA
Söz konusu yasayla birlikte 2025 yılına kadar ülkede gıda israfının önüne geçilmesi planlanıyor. Araştırmalara göre Fransa’da yılda kişi başına 20 kg-30 kg arası yemek israf ediliyor. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)