BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErken seçim mi, koalisyon mu?----

Erken seçim mi, koalisyon mu?

Erken seçim mi, koalisyon mu?
29 Temmuz 2015 - 16:30 www.finansgundem.com

JP Morgan, Türkiye için erken seçim ve koalisyon ihtimallerinin ekonomi üzerindeki etkilerini araştırdı

JP Morgan, PKK ile yeniden çatışma ortamına girilmesinin AKP ile CHP arasında sürdürülen koalisyon görüşmelerinde bir uzlaşmaya varılmasını zorlaştırıcı etki yapacağını belirterek, koalisyon kurulması ile Kasım ayında erken seçime gidilmesi olasılığını eşit gördüklerini bildirdi. JP Morgan, PKK ile çatışma ortamının uzun süreli olması halinde yeni bir seçime gidilmesi olasılığını artacağını vurgularken, siyasi belirsizliğin önümüzdeki haftalarda artması halinde büyüme görünümünün kötüleşeceği uyarısında da bulundu.
 
JP Morgan raporunda koalisyon görüşmelerini makroekonomik tahminlere etki etmesinin sürpriz olmayacağını belirtirken, cari tahminlerinin bir koalisyon hükümeti oluşacağı ve siyasi gerilimin önümüzdeki haftalarda bastırılacağı temeline dayandırdıklarını vurguladı.
 
Bununla birlikte Türkiye'nin erken seçime gitmesi ve siyasi belirsizliğin artması durumunda büyüme görünümünün zayıflayacağını, TL'nin zayıflayacağını, enflasyonun yükseleceğini öngören JP Morgan, daha küçük bir cari işlemler açığı ortaya çıkacağını da belirtti.
 
JP Morgan, güvenlik ortamının daha da kötüleşmesi halinde bunun makroekonomik tahminlere etkisinin çok daha büyük olacağını da ifade etti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)