BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemErdoğan 7 Haziran'da sürpriz bekliyor!----

Erdoğan 7 Haziran'da sürpriz bekliyor!

Erdoğan 7 Haziran'da sürpriz bekliyor!
22 Mayıs 2015 - 07:42 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerle ilgili Anadolu'da büyük bir ilgisizliğin olduğunu söyledi. Erdoğan'a göre 7 Haziran'da sürpriz sonuçlar çıkabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de partili bir cumhurbaşkanı olmadığı için ciddi bir güç kaybı yaşandığını söyledi. Rusya ve ABD'den örnekler veren Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi partili bir cumhurbaşkanı olması için teklif getirdiğini; ancak muhalefetin buna sıcak bakmadığını söyledi. HDP ve CHP'ye de sert sözlerle yüklenen Erdoğan, bazı bölgelerde seçmenin baskı altında tutulduğunu söylerken 7 Haziran'da sürpriz sonuçlarla karşılaşılabileceğini kaydetti.

Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında Mehmet Barlas'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Konuşmasının ilk bölümünde Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında bilgi veren Erdoğan, konutun henüz tamamlanmadığını, ofislerin bulunduğu ana binanın dışında bir cami ve üç binanın daha bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, caminin ise Ramazan ayına yetiştirileceğini söyledi.

"TÜRKİYE GÜÇ KAYBEDİYOR"

Barlas'ın başkanlık sistemiyle ilgili verdiği Rusya örneğini değerlendiren Cumhurbaşkanı, Rusya'da Putin'in başbakan olduğu dönemde de cumhurbaşkanı olduğu dönemde de ülkenin en güçlü ismi olduğunu, bununda fiili bir durumdan kaynaklandığını söyledi. Rusya'daki gücün, partili bir cumhurbaşkanlığı sisteminden geldiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin 82 Anayasası'ndan kaynaklanan bir güç kaybı yaşadığını, partili bir cumhurbaşkanlığı için teklif getirdiğini; ancak bunun muhalefet tarafından kabul edilmediğini hatırlattı. Erdoğan şunları söyledi;

"Partili Cumhurbaşkanlığı'nın olduğu ülkelerde daha seri karar alabilme imkanı oluyor. Son seçimlerde aldığımız oy yüzde 50'ye yaklaşmıştık Cumhurbaşkanlığı seçimde ise yüzde 52 ile farklı açılardan oy alabildik. Buradaki en önemli unsur Türkiye'nin seri kararlar alabilmesi gereken bir idari yapıya sahip olması.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Demokratik açılım safhasını tamamladıktan sonra milli birlik ve kardeşlik safhasını tamamladık. Bu aşamada da akil insanlar aşamasını başladık. Bazı yerlerde milliyetçi kesim akil insanlara saldırılar düzenledi. Bunlardan sonra üçüncü adımı attık ve çözüm süreci dedik. Bu terör örgütünün desteklediği siyasi yapı hiçbir zaman samimi olarak çözüm sürecine sarılmadı.

Dün Muş’ta kaçırılan insanlar, kaçırılan araçlar var. Ağrı’daki olayda askerimize ateş açılıyor, askerimiz cevap vermeyecek mi? Mersin ve Adana’daki olayları ben de Başbakanımız da kınadı. Bunlara rağmen beyefendiler bizlere fatura kesti. Bunlardan sonra eşbaşkan olan bu zat insanları sokağa davet ediyor.

"7 HAZİRAN SÜRPRİZLE DOLU OLACAK"

Anadolu'da birçok yerlerde arkadaşlarımdan aldığım bilgi şu; bir sukunet, rehavet var. Partilerin örgütlerinde de var, vatandaş da ilgisizlik var diyorlar. Bu ilgisizlik nasıl bir netice doğuracak onu bilemiyoruz. Arkadaşlar kamuoyu araştırmalarını benim de önüme getiriyorlar oradan işleri takip ediyorum. Son ana kadar sürprizlerle dolu bir seçim olacak.

"DEMİRTAŞ BU İŞE SARILMADI"

Terör örgütünün desteklediği siyasi yapı, bu işin sadece mugalatasını yaptı, bu işe sarılmadı. Mersin ve Adana'da olan olayları ben ve Başbakan kınadı. Ancak olayları halen bize mal etme çabaları var. Dün Muş’ta kaçırılan insanlar, kaçırılan araçlar var. Ağrı’daki olayda askerimize ateş açılıyor, askerimiz cevap vermeyecek mi? İnsanlar sokağa davet eden biriyle nasıl olur da çözüm süreci işleyebilir!

"BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER"

Güneydoğu'da bir ürkeklik var, görüştüğümüzde 'tehdit altındayız' diyorlar. Barış diyorlar, böyle barış olabilir mi? Biz bu ülkede mal ve can güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapacak güçteyiz. Böyle bir adım atmaya kalkarlarsa bunun bedelini çok ağır öderler.

DEMİRTAŞ'IN VE ÖCALAN'IN SÖYLEM FARKI

Burada birbirinden bağımlı olmayan bir yapı var. İmralı'dan ne gelirse o olur böyle bir durum yok. 1 aydır İmralı ile görüşülemiyor diyorlar. Buna görüşmelere devlet karar verir. İmralı'nın görüşme trafiğini dağ belirlemeyecek.

ÖCALAN'IN DEMİRTAŞ KARŞISINDA YÖNETİM GÜCÜNÜ YİTİRMEKTE Mİ?

Bu mesele bana göre bir tabu meselesi. İmralı Tabulaştırıldığı için oradan gelebilecek mesajların dağı siyasi hareketi etkilediği düşünülüyor. Burada biz bir Hukuk devleti olduğumu için bunları hukuk çerçevesinde yapmak durumundayız. Bu çiğnendiği zaman devlet -B planını -C planını devreye koyacaktır. Devletin böyle planları mevcut. 7 Haziran bir kırılma sürecidir.

 Barajı aşamadığı takdirde HDP ile görüşülmesi gerekirse hükümet karar verir ve görüşür. Bunu o günün şartları belirleyecektir. HDP ile İlla görüşülecek diye bir durum yok.

HDP'NİN PARTİ 7 HAZİRAN KARARI

(Parti olarak seçimlere girme kararı) Benim edindiğim bilgiler çerçevesinde İmralı'nın dışında gelişen bir durum. Dağı arkalarına alarak dışarıda olanların bir karar. İmralı'nın böyle düşündüğünü zannetmiyorum.

"BUNLAR AYDIN DEĞİL KARANLIK"

Aydınların derdi AK Parti'nin oylarını nasıl düşürürüz. Bütün hedef buna yönelik. Türkiye'yi bölmeye yönelik. Hesaplarını hep koalisyon üzerine yapıyorlar. Batı'da bile ülkeler Koalisyon hükümetinden kurtulmak istiyorlar. Son dönemde Türkiye'de ekonomik veriler çok güzel geldi. Beyfendiler bundan yine rahatsız oldular. Gururlanacakları yere rahatsız oluyorlar. Ben bunlara aydın demiyordum bunlar 'Karanlık'

"MEYDANLARI YASAKLAYAMAZSINIZ"

Benim meydandaki dilimi halkım benimsedi. Yeri gelir nükteyi yaparım. Bizim siyasilerin şu anda koydukları üslup bende yok, Şahsıma hakaretler var. Ben bunları avukatlarıma havale ettim. CHP, MHP, HDP YSK'ya gittiler. Cumhurbaşkanı'na meydanlarda yasaklayamazsınız.'
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)