BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemirtaş: Ülkemizin umudu haline geldik----

Demirtaş: Ülkemizin umudu haline geldik

Demirtaş: Ülkemizin umudu haline geldik
30 Mayıs 2015 - 17:19 www.finansgundem.com

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul'daki Kazlıçeşme Meydanı'nda konuşuyor.

İşte Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satırbaşları:

Merhaba İstanbul; Gezi’den Kobani’ye bütün direniş renklerinin, özgürlüğün olağanca güzelliğiyle bu meydanda barışın, kardeşliğin sesi olan tüm kardeşlerime, Fetih’in 562. yılında gönülleri fethetmek için Kazlıçemme’yi dolduran milyonlara selam olsun.

İşte HDP tıpkı sizin gibi, Kazlıçeşme meydanı gibi rengarenk bir parti olduğu için, Türkiye’nin dört bir köşesi gibi rengârenk halkları buluşturabildiği için, bizler ülkemizin umudu haline geldik. 

Bütün renkleriyle, Kazlıçeşme meydanı gibi olsun istiyoruz Türkiye.

Tekçi politikalarla Türkiye’yi  öyle kutuplaştılar ki birbirimize selam veremeyecek hale gelmemizi istediler. Ama biz bu tuzağa düşmedik. Önce devletten beklemek yerine birbirimize karşı demokratik kültür içinde eşitçe yaklaşacağız dedik.
Çoğulcu bir demokrasiyi var edeceğiz. Kime dokunsanız kime el atsanız yüreğinde bir yara var. Bazılarımızda bir yara var bazılarımızda çok yara var. Bizler yaralılar ülkesiyiz yaralılar. Önce birbirimizin yarasını saralım isteddik. Devletten beklemeyelim dedik. O ilacın, o merhemin adı HDP’dir.

Türkiye’de zordur denileni imkansız denileni başardık. Bütün kimlikler bir araya geldik ve parti olarak seçime giriyoruz. Daha geçen seçimde ülkenin başbakanı, şunu söylüyorduk bize. Cesaretiniz varsa parti olarak seçime girin neden bağımsız giriyorsunuz diyordu.

Şimdi parti olarak seçime giriyoruz. Bu cesaret seni korkutuyor. HDP olarak seçime girme kararı aldık tutturdular üst akıl bunları kontrol ediyor dediler. Bizi kirli oyunlar ve ittifaklarla iç içe göstermeye çalıştılar. Bizi üst akıl değil ortak akıl yönetiyor HDP’yi. Kazlıçeşme Meydanı bunun ispatıdır.

Şu saatlerde de Yenikapı’da da kardeşlerimiz toplanıyor. Orada bir araya gelecek halk bizim düşmanımız değil. Beraber yaşayacağız beraber. Bunun söyleyebilecek yürekleri var mı. Bir partiye oy vermek gönül vermek, HDP’ye gönül vermek bunların nazarından vatan hainliği olarak adlandırılıyor.

Değerli arkadaşlarım ezan okunuyor. Bu lafımızın üstüne herhâlde doğru söylüyoruz ki ezan denk geldi. dinleyim hep beraber sonra devam ederiz
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)