BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Büyüyen KOBİ Programı"nda yeni dönem başlıyor----

"Büyüyen KOBİ Programı"nda yeni dönem başlıyor

Büyüyen KOBİ Programında yeni dönem başlıyor
30 Mart 2015 - 14:14 www.finansgundem.com

"Büyüyen KOBİ Programı"nın yeni dönemi 13 Nisan 2015 tarihinde başlıyor

Özyeğin Üniversitesi’nin Kauffman Vakfı işbirliği ile büyümek isteyen KOBİ’lere yönelik hazırladığı ve büyük ilgi gören programı “Büyüyen KOBİ”nin yeni dönemi 13 Nisan 2015 tarihinde başlıyor. Programa işinde büyüme ve verimlilik sağlamak isteyen 1 yıldır faaliyet gösteren tüm KOBİ’ler www.ozyegin.edu.tr/buyuyenkobi adresinden başvurabilirler.

Büyüyen KOBİ, küçük ve orta ölçekteki işletmelerin etkili ve verimli büyümesini sağlamak için, işin gerçek potansiyele ulaşmasına yardımcı olmak üzere tasarlanmış esnek bir program olarak dikkat çekiyor. KOBİ’lerin çalışma saatleri dikkate alınarak hazırlanan program 25 Mayıs tarihine kadar 7 haftaya süre ile 10 modül olarak uygulanıyor. Programda eğitimler çalıştaylı ve konuk konuşmacıların ağırlandığı interaktif bir formatta gerçekleşiyor. 

Programdan eğitim alarak mezun olan 43 KOBİ işlerini büyütmede ve istihdam artışında önemli başarılar yakaladılar.  Eğitim alan KOBİ’lerin işlerinin vizyon ve misyonlarını yeniden revize ettikleri, şirket içi kültür yapısını tüm çalışanlara anlatabildikleri çalışan kitapçıkları oluşturdukları, operasyonel süreçleri yönetmek için gereken departman ve kişileri istihdam ettirdikleri ve finansal anlamda bilançolarını daha iyi daha analiz ettikleri tespit edildi.

"Büyüyen KOBİ Programı” marka oluyor

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Programımıza işini büyütmenin avantajı ve zorluklarını öğrenmek isteyen, işi için en iyi ve doğru analiz yöntemlerini değerlendirerek büyüme fırsatlarını belirlemeyi hedefleyen, şirket performansını iyileştirmenin yollarını keşfetmeye hazır olan, gerçekçi bir büyüme planı hazırlamayı isteyen bütün KOBİ’ler başvurabilir. 2012 yılında başladığımız programımızda bugüne kadar 5 eğitim dönemi gerçekleştirdik. Eğitimlerimize katılan KOBİ’lerimizde şirketlerinin nasıl ve ne şekilde büyümeleri gerektiğini tespit edemediklerini,  büyürken doğru planlama ve bütçeleme oluşturmada sıkıntı yaşadıklarını, pazarlama alanlarını geliştirmeleri konusunda doğru strateji oluşturamadıklarını gördük. Eğitimimizi alan KOBİ’ler tüm bu sorunları nasıl aşacakları konusunda önemli bir bilgi birikimine ulaşmış oluyor” şeklinde konuştu.

"Nasıl Bir Program"

İşinizi kurdunuz ve belli bir noktaya getirdiniz. Şimdi mevcut kaynaklarınız ile en yüksek kârı elde etmek ve büyümek istiyorsunuz. Yeni bir makina almak, mevcut ürünlere ek ürünler üretmek ve başka ülkelere ihracat yapmak için yapılması gerekenleri ve büyürken hangi zorluklarla karşılaşacağınız biliyor musunuz? İşte bu sorulara cevap bulmak amacıyla hayata geçirilen "Büyüyen KOBİ Programı" büyüme ve verimlilik sağlayan kanıtlanmış çerçeveler ve süreçler yardımıyla işinizin gerçek potansiyeline ulaşmasına yardımcı olmak üzere tasarlanmış özel bir program olarak öne çıkıyor.

Bu program sırasında;

• İşinizin mevcut durumunu analiz edeceksiniz

• En iyi büyüme fırsatlarını belirleyeceksiniz

• Vizyonunuzu ve stratejik planınızı destekleyen bir bütçe oluşturacaksınız

• Ürününüzü/hizmetinizi daha güçlü kılmanın yollarını arayacaksınız

• Hedeflediğiniz pazar için en iyi satış stratejilerini belirleyeceksiniz

• Yönetim ekibinizin görev ve sorumluluklarını optimize edeceksiniz

• İşinizi büyütmenize destek olabilecek operasyonel sistemleri keşfedeceksiniz

• Kârlılığınızı ve finansal performansınızı arttıracaksınız

• İş planınızı hayata geçireceksiniz

• Girişimciler için mevcut destek mekanizmalarından nasıl yararlanacağınızı öğreneceksiniz.

Program süresi ve veriliş şekli

Aralık 2012’den bu yana düzenlenen eğitimlere toplamda 43 KOBİ katıldı. İş birliği yapılan KAGİDER, GYİAD ve bağımsız girişimcilerin destekleri ile toplamda 43 konuşmacı programa destek verdi.  Eğitime katılan KOBİ’lerin ortalama faaliyet süreleri 11 ve istihdam oranları ise 24 personelden oluşuyor. Programın toplam süresi 7 haftaya yayılmış şekilde 30 saat. Eğitim sırasında 10 modülden oluşan çalıştaylı ve konuk konuşmacıların ağırlandığı interaktif bir eğitim gerçekleştiriliyor. Ders programları girişimcilerin çalışma hayatları dikkate alınarak tasarlanmış. Katılımcılar hem Sertifikalı FastTrac yetkilileri tarafından verilecek dersleri takip edecekler hem de birbirilerinin tecrübelerinden öğrenebilecekleri tartışma ve bilgilendirme sunumlarını dinleyecekler. Ders saatlerinin dışında programa başarılı girişimciler de konuk edilecek ve tanışma imkanı sağlanacaktır.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)