BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'yı kıskandıran proje hayata geçti----

Avrupa'yı kıskandıran proje hayata geçti

Avrupa'yı kıskandıran proje hayata geçti
23 Mayıs 2015 - 08:35 www.finansgundem.com

Türkiye ve Avrupa’nın ilk, dünyanın üçüncü deniz doldurularak yapılan havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı’na dün ilk uçak indi.

350 milyon lira yatırımla Türkiye ve Avrupa’nın ilk, dünyanın üçüncü deniz doldurularak yapılan havalimanı olduğu belirtilen Ordu- Giresun havalimanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle açıldı. Törende Erdoğan ve Davutoğlu birlikte kürsüye çıkarak halkı selamladı. Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılış töreninde, bugünün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, “Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Gözün aydın olsun Ordu, gözün aydın olsun Giresun,  gözün aydın olsun Karadeniz” diye konuştu. Havalimanının her iki şehir, bölge ve ülke için hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“Başbakanlığım döneminde Sinop’ta havalimanı yoktu, çalışmıyordu. Sinop Havalimanı’nı bitirdik, açtık ardından Kastamonu’da yoktu Kastamonu’da havalimanını açtık. aynı şekilde Samsun Havalimanı’nı hamdolsun açtık. Şimdi mutluyuz. Zira Ordu-Giresun Havalimanı’nı açıyoruz. Trabzon’da havalimanımız vardı. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi proje aşaması bitmiş aynen denize dolgu bir havalimanı da Artvin-Giresun arasında  Ardeşen-Pazar arasına inşallah yapacağız.”

2 SAATTE İSTANBUL’DA
Havalimanının Ordu ve Giresun’daki işlevinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Artık benim vatandaşım burada yarım saatlik mesafede hemen arabasına atlayacak havalimanına gelecek öyle mi? Yolları kısa ettik ve öyle bir noktaya gelecek ki Türkiye genelinde inşallah halkımız ‘ben acaba filanca yere nasıl ulaşırım’ endişesinden çıkacak. Ben 2 saatte rahatlıkla buradan çıkar İstanbul’daki evime ulaşırım. İstanbul’dan çıkar Ordu’daki, Giresun’daki evime ulaşırım. Samsun’dan düşünün Sarp, biz geldiğimizde yüzde 35’i yapılmıştı. Ama Samsun-Sarp arasını tamamlayan biz olduk.”

Havalimanı sayısı 26’dan 54’e çıktı
Göreve geldiklerinde Türkiye’de 26 havalimanı bulunduğunu bugün ise 54. havalimanının açılışının yapıldığını bildiren Erdoğan, “Bugün bu havalimanıyla birlikte özellikle hava taşımacılığında attığımız adım bir rekordur. Ben Ulaştırma Bakanım Binali Bey’e ‘hava taşımacılığı elit bir çevrenin taşındığı değil, tüm halkın rahatlıkla gidebileceği bir hale gelmesi lazım. Yani havayolu halkın yolu olmalıdır’ demiştim. Sağ olsun Binali Bey üstün bir gayretle önümüze bunları getirmeye 
çalıştı” dedi.

51 YILLIK HAYAL!
Ordu’ya havalimanı yapılması ilk olarak 1964 yılında dönemin Bayındırlık Bakanı ve CHP Ordu Milletvekili olan Arif Hikmet Onat tarafından gündeme getirildi. 1987’de dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı ANAP Ordu Milletvekili Şükrü Yürür’ün girişimiyle Ünye İlçesi’ne havalimanı yapılması için çalışma başlatıldı. Günümüz parasıyla 6.4 milyon TL’ye ihale edilen, 5 milyon TL harcanan havalimanı çalışması 1991 yılında başladı. Pistin betonu dökülerek çevresinin tel örgüsü yapıldı. İnşaat, ödeneksizlik nedeniyle 1993 yılından bu yana atıl durumda bırakıldı. Ordu ve Giresun illerine ortak hizmet verecek havalimanı için ilk somut adım dönemin Ordu Valisi Mustafa Malay tarafından başlatıldı. Ordu ve Giresun’da düz arazi bulunamadığı için Gülyalı İlçesi’nde denize dolguyla yapımı planlandı. 1998 yılında DHL Genel Müdürlüğü Yatırım programına alınan havalimanı 2001’de Başbakanlık yatırım programından çıkarıldı. 2010 yılında Başbakan Tayyip Erdoğan, tekrar yatırım programına aldırdı. Temel Temmuz 2011’de atıldı. Havalimanı yapımı için çift vardiya halinde çalışıldı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)