BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemArınç’ın evinde ne konuşuldu?----

Arınç’ın evinde ne konuşuldu?

Arınç’ın evinde ne konuşuldu?
12 Şubat 2016 - 08:09 www.finansgundem.com

Vatan yazarı Murat Çelik, Bülent Arınç'ın evindeki yemekli buluşmada neler konuşulduğunu yazdı

Önceki gün eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve bazı eski bakanlar Bülent Arınç'ın evine yemeğe gittiler. Bu yemekte yapılan konuşmayla ilgili herkesin bir fikri var. Ama gerçekten ne konuşulduğunu o yemekte bulunanlar dışında kimse bilmiyor. Vatan yazarı Murat Çelik, o gün yemekte bulunan eski bir bakanla konuşmalarını  bugün köşesinde paylaştı. İşte Çelik'in o yazısı;

“Yarın öbür gün bir bakmışsınız, Cumhurbaşkanı ile Bülent (Arınç) Bey görüşmüşler, bir yemek yemişler... Bu olursa şaşırmamak lâzım.”

Önceki akşam, Ankara’da, Bülent Arınç’ın evinde eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelen Ak Partili eski bakanlardan birine ait bu sözler.

İsteği doğrultusunda ismini vermiyorum...

Hemen belirteyim, eski bakanın ismini vermeme gerekçesi tamamen nezaket kaygısından kaynaklı.

“Bir açıklama yapılacaksa, bunu ev sahibi olarak Bülent Bey’in yapması uygun olur. Ben sadece kamuoyunda bu buluşma üzerinden yapılan spekülasyonların önüne geçmek için cevaplıyorum sorularınızı” dedi kendisi.

***

İşte Arınç’ın evindeki akşam yemeği ve sohbete ilişkin sorularım ve aldığım yanıtlar:

Gül, sizlerle buluşmadan önce halefi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun bir görüşme yaptı. O görüşmede konuştuklarından size neler aktardı?

O görüşmeye dair bir şey konuşulmadı. Zaten kendisine bu konuda bizim bir sorumuz olmadı. O da herhangi bir bilgi vermedi.

Buluşma nasıl organize edildi?

Yemek daveti Bülent Bey’den geldi. Kamuoyunun bir kesiminin düşündüğü şeyler konuşulmadı. Oradaki herkes birbirinin arkadaşı, dostu. Yani yarın öbür gün, bir bakmışsınız Cumhurbaşkanı ile Bülent bey görüşmüşler, bir yemek yemişler... Bunun olması normal. Olursa, buna da şaşırmayalım. Kamuoyunda speküle edildiği gibi bir durum yok çünkü ortada.

Magazin konuşacak değiliz

Pekiyi neydi gündeminiz? Neler konuştunuz?

Bakın bunlar insani buluşmalar, dost sohbetleri... Bizim ömrümüz siyasetin içinde geçti, tabii ki magazin konuşacak hâlimiz yok ama bunların siyasi amaçlı buluşmalar olarak yorumlanması doğru değil.

Ama son dönemde yapılan açıklamalar var malum...

Herkesin her türlü görüşünü, düşüncesini açıklama hürriyeti diye bir şey var. Ama şu da var; oradaki herkes, açıklanmış düşüncelerin tümünü paylaşmak zorunda da değil.

Son dönemdeki o açıklamalar çerçevesinde oluşan gündemi değerlendirmediniz mi?

Hayır, onları hiç konuşmadık. Şu anda Türkiye gerçekten, dış politikada, içeride terör meselesinde önemli sıkıntılar içinde. Bu sıkıntılar başta olmak üzere, hükümete nasıl yardımcı olabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz; ağırlıklı gündem buydu. Bunun dışında başka bir şey olmadı.

Nasıl yardımcı olacaksınız hükümete? Bunun yöntemini belirlediniz mi?

Zaman zaman görüş ve düşüncelerimizi, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla paylaşalım dedik. Bugün partide görevi olmayan ama daha evvel önemli görevler yapmış, hükümette yer almış arkadaşlar olarak, bazen Cumhurbaşkanı’na, bazen Başbakan’a, hükümetimize; biz böyle düşünüyoruz, böyle olursa daha iyi olur, şu konuya dikkat edilmesinde fayda var gibi katkılar verebiliriz diye düşünüyoruz.

İletişim kanallarımız açık

Grup olarak mı hareket edeceksiniz?


Bunun için bir gruba ihtiyaç yok. Herkes Cumhurbaşkanı’na da, Başbakan’a da, ilgili bakan arkadaşlara da, bürokratik mekanizmalara da ulaşabilecek durumda. Hepimiz bu imkana sahip insanlarız. Katkı sağlayabileceğimiz bir konu varsa, görüş ve düşüncelerimizi aktaralım dedik.

Düşüncelerinizi medya üzerinden paylaşmamak gibi bir prensip kararı aldınız mı?

Kim ne üzerinden, ne yapmak isterse yapar. Hangimiz bir diğerini bağlayabiliriz ki? Bunu herkes kendisi takdir edebilecek durumdadır. Biz partimizin çalışmalarını takip ediyoruz. Eksik gördüğümüz noktaları tabii muhataplarına iletelim diyoruz.

Yeni bir parti projesi yok

O zaman, Ak Parti içinde bir küskünler hareketinin doğduğu, bu hareketin yeni bir parti kurulması ve iktidar partisinin içinden bazı milletvekillerinin de saf değiştirebileceği vs. türünden iddiaların, söylentilerin hepsini çöpe mi atalım?

Hepsini atabilirsiniz. Böyle bir şey yok. Kaldı ki, Türkiye’nin yeni bir siyasi partiye ihtiyacı da yok. Siyaset sahnesi dolu. Dört ana siyasi akımın temsilcisi de var Meclis’te. Ama her partinin gözden geçirmesi gereken konular olabilir. Herkes kendi siyasal akımı çerçevesinde gözden geçirmelerini yapar. İhtiyaç olan şey, siyasi partilerinin politikalarını gözden geçirmesidir. Yeni bir siyasi parti, yeni bir siyasi akım ihtiyacı yok.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)