BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAnkara'dan Kandil'e son mesaj!----

Ankara'dan Kandil'e son mesaj!

Ankara'dan Kandil'e son mesaj!
31 Temmuz 2015 - 07:18 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet, PKK’ya silah bırakma mesajı gönderdi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKYB)’nde temaslarda bulunan Türkiye heyeti, “barış süreci”nin PKK’nin silah bırakması durumunda tekrar başlayacağı mesajını verdi.
 
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet bugün Süleymaniye’de Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran Hareketi yetkilileriyle görüştü. Türkiye heyetinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki siyasi parti temsilcilerinden PKK’ya silah bırakma mesajı iletmelerini istediği öğrenildi.
 
"SÜRECİ BU NOKTAYA GETİREN PKK'DIR"

Heyetin siyasi parti temsilcileriyle yaptığı toplantıda, “Türkiye barış sürecine bağlı kalmıştır. Süreci bu noktaya getiren Türkiye değil PKK’dir” dediği ifade edildi. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki tüm siyasi partilere PKK’ya silah bırakma çağrısı yapmaları talebinde bulunan Türk heyeti, “PKK silah bırakmadığı sürece barış sürecini sürdürmenin bir anlamı yoktur. PKK silah bıraktığı zaman süreç tekrar başlayacaktır” mesajı verdi.
 
Sinirlioğlu başkanlığındaki heyet Goran (Değişim) Hareketi Genel Sekreteri Newşirwan Mustafa ve Dipolmatik İlişkiler Sorumlusu Heme Tevfik Rahim’le bir görüşme gerçekleştirdi. Saat 15.00’te başlayan toplantı 40 dakika sürdü. Görüşmeden sonra basın açıklaması yapılmadı.
 
Rudaw’ın edindiği bilgiye göre Goran lideri Mustafa Türk heyetine, bir an önce PKK’yle çatışmayı çift taraflı olarak durdumlarını ve barış sürecine geri dönmelerini gerektiğini iletti ve iki tarafın da IŞİD’le savaş halinde olduğunu hatırlattı. Türk heyetinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne “çatışmalı sürecin niçin başladığı” konusunda bilgilendirmek üzere ziyaretini gerçekleştirdiği belirtiliyor.
 
Feridun Sinirlioğlu ve beraberindeki heyet,  dün Erbil’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmişti. Mesut Barzani, Türkiye heyetini Başkanlık Ofisi’nde kabul etmişti. Toplantıda Barzani, Türk Silahlı Kuvvetleri ile PKK arasındaki son çatışmalı sürecin Kürdistan Bölgesi tarafından uygun görülmediğini belirterek, diyalog masasına dönülmesini önermişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azaphan31 Temmuz 2015 08:36

    Birakin artik şu acilim olayini onlar silahlaniyor bir halt saniyorlar kendilerini ya bizler silahlanirsak o zaman ne halt yapacaklar köklerini kaziyin bu zamana kadar verecegimiz kadar sehit verdik acilim falan yok oyle birsey