Ana SayfaPara PiyasaAnalistler Trump'ın zaferini yorumladı---

Analistler Trump'ın zaferini yorumladı

1 / 5
Analistler Trump'ın zaferini yorumladı
09 Kasım 2016 - 10:16 www.finansgundem.com

ABD'de başkanlık seçimini işadamı Donald Trump önde götürüyor. Piyasalarda önemli dalgalanmalar yaşanıyor. Dolar, gelişen ülke para birimlerine karşı keskin yükseliş sergiliyor. Analistler olası bir Trump galibiyetinin piyasalara etkisini değerlendirdi.

İş Yatırım 

Piyasalar allak bullak 

Trump’un başkanlık yarışında sürpriz galibiyeti piyasalarda deprem etkisi yarattı. ABD ve İngiltere vadeli borsaları Brexit şoku sonrası benzeri bir tablo çiziyor. 

Küresel risk iştahına duyarlı Türk hisse senetlerinin döviz sepeti cinsinden değer kaybı yüzde 5 civarı oldu. Darbe girişimindeki yüzde 9’luk kayıptan sonra görülen en sert gerilemelerden biri ile karşı karşıyayız. 

Borsadaki düşüş alış fırsatı mı yoksa uzun vadeli bir ayı piyasasının devamı mı? Geçmiş verinin incelenmesi hisse senetlerindeki sert düşüşlerin bir kaç gün içinde yerini sert yükselişlere bıraktığını gösteriyor. Tarih tekerrür edere oynamak isteyenler için tarihi bir fırsat ile karşı karşıyayız. 

Piyasalar kötü haberleri önce reddeder, öfkelenir, sonunda kabullenir ve iyi taraflarını görmeye başlar. Vakit kaybetmek yerine kabullenmek ve iyi taraflarını göstermeye çalışalım. Trump’ın ABD başkanı seçilmesi Türkiye için üç iyi gelişmeye kapıyı açabilir: 

(1) Fed faiz artışında çok daha yavaş hareket eder  

(2) ABD 10 yıllık faizleri uzun süre yüzde 2,0’nin altında kalmaya devam eder

(3) İç meselelerine odaklanan ABD Ortadoğu’yu daha az karıştırır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tasarruflar arttırılmalı09 Kasım 2016 13:37

    sonuçta büyük bazı banka ve aracı kurumları batmış bir amerika var 2007-2008 krizinden çıkılamadı ise hala ve dünyada da büyümeler yoksa hala çok dikkatli olmalı piyasalarda.

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster