BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTÜYİD ödülleri sahiplerini buldu----

TÜYİD ödülleri sahiplerini buldu

TÜYİD ödülleri sahiplerini buldu
25 Kasım 2015 - 15:55 www.finansgundem.com

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 geniş bir katılımla Conrad İstanbul Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.

Yeni Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından dört yıldır düzenlenen ‘TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015’ Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk’ün katılımlarıyla gerçekleşti. Zirve’de Yatırımcı İlişkileri Ödülleri de sahiplerini buldu. 

Yoğun bir katılımla gerçekleşen Zirvenin gala gecesinde açılış konuşmasını yapan TÜYİD Başkanı Özge Bulut Maraşlı, yatırımcı ilişkileri mesleğinin gerektirdiği donanım ve iş ağını gözeterek, işbirliğine dayanan projelerin önemini ve birlikte çalışma kültürünün piyasalarımıza yaratacağı katma değeri vurguladı. Maraşlı “2009 yılında 33 kurucu üye ile hayata geçirdiğimiz Derneğimizin kuruluş aşamasında topluma değer katmak için atacağımız adımları belirlerken çıtamızı yükseğe koyduk. Derneğimiz bugüne kadar düzenlediği eğitimler, ekonomi toplantıları, mevzuat çalışma grupları ve çıkardığı düzenli yayınlar ile sermaye piyasalarında faaliyet gösteren tüm paydaşlarımıza uluslararası standartlarda yatırımcı ilişkileri yapmak ve sermaye piyasalarının derinleşmesine katkıda bulunmak üzere çalışıyor” dedi. 

Maraşlı, “Bizim bu derneği kurarken en büyük hayallerimizden biri, tıpkı dünyadaki örneklerinde olduğu gibi Borsa İstanbul’un da üyemiz haline gelmesiydi. Bugün büyük bir mutlulukla söyleyebilirim ki 2015 yılında BİST de üyelerimiz arasına katıldı” dedi.

TÜYİD’in kurumsal üye sayısının her geçen yıl artmasından duyduğu memnuniyeti de dile getiren Maraşlı; TÜYİD üyesi olmayan halka açık şirketlerin de katılımıyla hayata geçirdikleri ‘Yatırımcı İlişkileri Çalışan Profili’ araştırmasının sonuçlarını da paylaştı. Maraşlı, “Derneğimizin 60’ın üzerinde kurumsal üyesi bulunmaktadır. Bu üyelerin 40’a yakını BİST 100’de yer alıyor ve BİST 100 piyasa değerinin %61’ini temsil ediyor” diye konuştu. 

Geceye katılan Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, “ 2013 yılında bir vizyon değişimi yaşandı. Sadece Borsa İstanbul'da değil, bütün sermaye piyasalarında İstanbul'un global bir finans merkezi olmasına yönelik olarak bir hazırlık başladı. Önce kanun değişikliği, ondan sonrada Borsa İstanbul'un yatay ve dikey entegrasyonu, buna ek olarak da teknolojik dönüşüm. Önümüzdeki 30 Kasım bizim teknolojik dönüşüm açısından ilan ettiğimiz tarih. NASDAQ ile beraber yürüttüğümüz proje ile BISTECH dönüşüm sürecinin ilk meyvelerini alacağız. Borsa İstanbul'un şu an kullandığı sistem 1993 senesinde uygulamaya koyulan bir program. Türkiye'nin nasıl ki bir milli otomobil, milli uçak, milli füze projesi var, biz de bu işte kaynak kodları alarak bu teknolojiyi kendimiz üretip, kendimiz yazıp, 24 ülkeye satma hakkını alıyoruz. Borsa İstanbul olarak biz de milli teknolojimizi geliştirerek bölgesel işbirliklerimizde pazarlayacağız" diye konuştu. 

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk; “TÜSİAD’ın yeni hükümetten beklentisi daha iyi işleyen bir hukuk sistemi, hukukun üstünlüğü, bağımsız düzenleyici otoritelerin etkili çalışmasının sağlanması, dijital ekonomiye geçiş, enerji verimliliği, etkili AR-GE ve inovasyon destekleri, eğitim reformu, kadınların iş gücüne katılımı ve kayıtdışı ile etkili mücadele. Türkiye bu küresel ortamda, ancak demokrasi, hukuk devleti, özgürlükler ve insan sermayesi yüksek bir toplum olarak siyasal saygınlık ve ekonomik çekim gücüne sahibi olabilir ” dedi. 

Gündüz gerçekleşen panellerde, Ipreo Kurumsal Satış Başkan Yardımcısı Patrick Tobias’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen günün ilk oturumunda “Yatırımcı İlişkilerinde Alarm Çanları Ne Zaman Çalar ve Karşılaştıkları Zorluklar Nelerdir?” konulu değişen makroekonomik trendler konuşuldu. Oturumda Ipreo Kurumsal Hizmetler Direktörü Andreas Posavac, Ata Finans Grubu Genel Müdürü Murat Demirel, Koç Holding Stratejik Planlama ve Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Funda Güngör Akpınar ve TÜYİD Yönetim Kurulu Üyesi Müge Tuna konuşmacı olarak yer aldı. 

Moderatörlüğünü Eryürekli Hukuk Bürosu Kurucu Ortağı Av. Murat Eryürekli’nin yaptığı “Yatırımcı İlişkileri’ni Regülasyon ve Uygulamalarda Neler Bekliyor?” konulu günün ikinci oturumunda düzenlemeler, Yatırımcı ilişkileri bölümlerini ilgilendiren lisans konuları, yeni uygulamalar, mevcut uygulamalar ve projeler masaya yatırıldı. Oturumda SPK, Ortaklılar Finansmanı Dairesi İnceleme ve İzin Grubu Başkanı Hale Oruç, MKK, KAP ve Yatırımcı Hizmetleri Birim Müdürü Hakan Beyazoğlu, SPL, Lisanslama Sicil ve Sınav Müdürü Levent Hanlıoğlu, Borsa İstanbul Kotasyon ve Özel Pazar Grup Müdürü Sertaç F. Karaağaoğlu konuşmacı olarak katıldı. 

KPMG Türkiye Risk Yönetimi Danışmanlığı Bölüm Başkanı İdil Gürdil modetaörlüğünde gerçekleştirilen, “Yönetim Katında Yatırımcı Perspektifi” konulu günün son oturumunda ise Hacı Ömer Sabancı Holding Planlama, Raporlama, Finansman Bölüm Başkanı Barış Oran, Türk Hava Yolları A.O. Genel Müdür Mali Yardımcısı Coşkun Kılıç ve Brunswick Viyana-Avusturya-Türkiye-Orta ve Doğu Avrupa Ülke Başkanı Ronald Schranz konuşmacı olarak yer aldı. 

Tecrübe Paylaşımı seanslarında Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş., CFO’su Sayın Serhan Ulga Yeni Halka Açılacak Firmaların Açılış Sürecinde Yaşadıkları Zorluklar’dan bahsederken, BNY Mellon Türkiye Ülke Temsilcisi Sayın Cihat Takunyacı Dünya'da Yatırımcı İlişkileri Uygulamaları ve Yeni Trendler başlığında BNY Mellon Küresel Yatırımcı İlişkileri Araştırması Sonuçlarından bahsetti. 



Yatırımcı İlişkileri Ödülleri sahiplerini buldu

Gecede, ikinci kez düzenlenen Yatırımcı İlişkileri Ödülleri de sahiplerini buldu. Yatırımcı İlişkileri uzmanlarınca hazırlanan skor kartlar ile KPMG tarafından yapılan objektif değerlendirmeye göre en iyi uygulamaların ödüllendirildiği gecede; 

Yılın Finansal Sonuç Açıklaması kategorisinde Birincilik Ödülleri: Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Türk Telekomünikasyon A.Ş.; İkincilik Ödülü: TAV Havalimanları Holding A.Ş.; Üçüncülük Ödülü: Türk Havayolları A.O 

Yılın Faaliyet Raporu kategorisinde Birincilik Ödülü: TAV Havalimanları Holding A.Ş.; İkincilik Ödülü: Anadolu Efes Biracılık ve Malt. San. A.Ş.,Üçüncülük Ödülü: Türk Telekomünikasyon A.Ş’nin oldu. 

Yılın İnternet Sitesi kategorisinde Birincilik Ödülü: Türk Telekomünikasyon A.Ş.; İkincilik Ödülü: TAV Havalimanları Holding A.Ş.; Üçüncülük Ödülü: Koç Holding A.Ş.’nin oldu. 

TÜYİD tarafından yatırımcı ilişkileri uzmanları arasında yapılan anket sonucu ise 
Yılın Günlük Bülteni İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.; Yılın Ekonomi Köşe Yazarı Mahfi Eğilmez; Yılın Eğitim Kuruluşu İstanbul Üniversitesi, SERPAM; Yılın takip edilen internet sitesi Bloomberg.com; Yılın Ekonomi Kanalı Bloomberg HT; Yılın Günlük Gazete Ekonomi Sayfası ödülleri Hürriyet ve Dünya Gazeteleri’nin oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)