BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisTekstilbank çalışanları isyanda----

Tekstilbank çalışanları isyanda

Tekstilbank çalışanları isyanda
02 Haziran 2015 - 09:54 www.finansgundem.com

Tekstilbank personeli bankanın Çinlilere satışının ardından akıbetlerini merak ediyorlar. İstekleri ise sadece maaşlarının düzeltilmesi ve prim almak

Tekstilbank dünyanın en büyük bankası ICBC'ye satıldı. Türkiye'de 44 şube ile hizmet veren Tekstilbank'ın geçtiğimiz hafta satış işlemleri tamamlandı ve yönetim Türkler'den Çinliler'e geçti. 689 milyon TL’ye yüzde 75'ini devralan ICBC ilk iş olarak bankanın adını değiştirdi.
Tekstilbank'ın adı artık ICBC Türkiye olacak.

TEKSTİLBANK ÇALIŞANLARININ MASUM İSTEKLERİ

Yakında tabelalarının da ICBC Türkiye olarak değişeceği öğrenilen Tekstilbank'ta ise çalışanların istekleri var.
Tekstilbank çalışanları öncelikle yönetim kurulu üyelerine neden 1 milyon TL dağıtıldığına anlam veremediğini söylüyor. Şirketin satış işlemlerinin hızlanması nedeniyle yönetim kurulu üyelerine verilen 1 milyon TL'yi sorgulayan personel, eski patronları Turgut Yılmaz'a da kırgın, kızgın.
Maaşlarının yeterli olmadığını savunan bir kısım Tekstilbank çalışanı diğer bankalarda olan primlerin kendilerine hiç verilmediğini, bu yüzden moral açısından diğer bankalarla rekabet güçlerinin çok düşük olduğunu söylüyor.
Bazı personel ise şirketin devri nedeniyle doğan tazminatlı işten ayrılma hakkını gündeme getiriyor. Uzun yıllardır Tekstilbank'ta görev yaptıklarını ancak artık yeni bir hayat penceresi açmak istediklerini ifade eden bazı çalışanların gözü yeni Çinli yönetimden merakla bekledikleri teklifte. 

HSBC ŞUBELERİNİ ÇİNLİ ICBC Mİ ALACAK?

HSBC'nin Türkiye'deki şubelerinin satılacağı yönündeki haberlere de gönderme yapan personele göre, ICBC, banka devinin şubelerini almayacak. 
Çince öğrenme konusu ise ayrı bir tartışma maddesi olmuş bile. Şube çalışanlarına göre Çince'yi ilk öğrenmesi gerekenler, genel müdürlükte görev yapan yetkililer. 
Personeldeki asıl büyük tedirginlik, yeni yönetimin personel stratejisi konusunda henüz hiçbir bilgi verilmemesi içeride huzursuzluğa yol açmış bile.

HSBC ÇALIŞANLARI ŞANSLI MI?

HSBC'nin Türkiye'den ayrılma planı ile birlikte banka personeli ise Tekstilbanklı meslektaşlarına göre daha şanslı durumda. HSBC'nin şubelerinin satılması halinde işten çıkarılması planlanan personele tazminatları HSBC yönetimi tarafından ödenmesi bekleniyor. Eğer ki Tekstilbank, HSBC şubelerini devralırsa alanında uzman personele de ihtiyaç duyacağından, HSBC çalışanlarına yeni bir fırsat kapısı açılacak. Böylece tazminatlar HSBC, yeni iş Tekstilbank tarafından gelecek… 
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ugur09 Haziran 2015 16:13

    Sevgili Meslektaşlarım, Genelde üst yönetim primleri alırlar. çalışanlar da avuçlarını yalar. bu hep böyle olmuştur. Duyduğumuza göre Burgan Yatırım'da mesela üst yönetim yolsuzluk, Şirket parasını forexte kendi adlarına kullanıp işlem yapmışlar, Sonrasında evrakta sahtecilik vs. Görüldüğü üzere bir şekilde herkez paranın ve gücün kölesi olmuş.

  • emekci03 Haziran 2015 21:58

    çok itiraz etmeyin, çinden günlüğü 1 dolara çalışacak eleman getirirler

  • XYZ03 Haziran 2015 18:02

    BEN ALSAM TÜM PERSONELİ DEĞİŞTİRİRİM...GÜZELİM BANKAYI BATIRDILAR...

  • XYZ03 Haziran 2015 14:24

    SAYIN TEKSTİLBANKTA ÇALIŞAN ARKADAŞLAR, SERMAYENİZ KADAR TAKİPTEKİ KREDİLERİ NASIL VERDİNİZ? SOKAKTAN GEÇEN HERKESE KREDİMİ VERDİNİZ? YOKSA......

  • İsmini Vermek İstemeyen Bir Bankacı03 Haziran 2015 10:05

    Dost acı söylermiş meslektaşlarım üzgünüm ama ne maaşını düzelir ne de şartlarınız iyileşir. Yerinizde kaldığınıza dua edin der geçerler. Biz ne yabancı sahipler gördük. Şube personeline hiçbir faydası olmaz, tüm parsayı üst yönetim götürür.Boşa umutlanmayın, ona göre hesap yapın diye söylüyorum.

  • BORSACI03 Haziran 2015 08:20

    TEKSTİL YATIRIMDA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIM VAR PİYASA USTU MAAŞ ALIYORLAR BANKADAKİ ARKADAŞLARIN 2-3 KATI.

  • Çetin ganioğlu03 Haziran 2015 00:41

    Sevgili bankacı Arkadaşlarım esir çalışanınız ben bu Banka'nın otağına idim Turgut Yılmaz ortaklarına bile para vermiyor size hiç vermez en iyisi siz aranızda para toplayıp ona verin.cünki biz hep böyle yaptık o bunu sever

  • yatırımcı02 Haziran 2015 23:01

    tekstilbankta ben çalıştım bir çok bankaya göre maaşlar çok çok üst düzeydeydi ve çoğu banka gibi hedef hedef diye tutturmazlardı hiç.hakkını yemeyin şimdi...

  • tekstilbanklı02 Haziran 2015 18:56

    bence bu doğru değil. yeni bir fırsat kapısı açıldı. daha global bir banka olduk şimdi. şartlarımız da düzelir zamanla. acele etmemek lazım. umutlu olalım arkadaşlar.

  • XYZ02 Haziran 2015 10:32

    50MİLDALARI CİNLİLERE HİBE ETTİ ŞİMDİDE KALAN PARAYI İYİ SDECEK... YOKMU BUNU DURDURACAK BİR MERCİ...