BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisSoros'dan 'savaş' endişesi----

Soros'dan 'savaş' endişesi

Soros'dan 'savaş' endişesi
21 Mayıs 2015 - 15:14 www.finansgundem.com

Dünyaca ünlü milyarder fon yöneticisi George Soros, küresel ekonomide yeni bir savaşın çıkmasını beklediğini dile getirdi

MarketWatch sitesinde yer alan habere göre, Soros büyük yoğunlukla Çin'den gelecek adımlardan kaynaklanacak bir ticaret savaşından endişe ediyor.

Soros'a göre, eğer Çin ülke içi taleple canlandırmaya çalıştığı ekonomisini, bir ihracat motoruna dönüştürecek halde adımlar atarsa, Çinli yöneticiler ülkeyi ihracatta daha rekabet gücü yüksek bir ülkeye dönüştürme yolunda diğer büyük ekonomilerin yöneticileriyle olan kavgalarını artıracak.

Bu da ABD ile Çin arasında kur ve ticaret konusundaki daha önceki çatışmaların daha da artması anlamına gelecek.

Soros, bu anlamda Çinli yöneticilerin askeri anlamda da güçlerini artırma ve tehditlerini sürdürme dönemine girebileceğine işaret ederken, Çin'in ABD askeri güçleriyle çatışmaya girmesinin ve buna dünyanın diğer büyük ekonomisini Japonya'nın da dahil olma ihtimalinin olmasının küresel ekonomi için üçünü dünya savaşının çıkması anlamına gelecek.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)