BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisŞahenk başka banka alır mı?----

Şahenk başka banka alır mı?

Şahenk başka banka alır mı?
28 Temmuz 2015 - 06:35 www.finansgundem.com

Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Garanti Bankası'nın BBVA'ya devri sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı

Doğuş Holding ve Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Garanti Bankası’nda BBVA’ya yaptığı son hisse satışının ardından elinde kalan yüzde 10’luk hisseyi gelecekte satıp satmayacağına ilişkin soru üzerine “Doğuş Grubu’nda asla diye bir şey olmaz. Ama şunu bizden beklemeyin: Bir gün Garanti’deki hissemizi satıp da Türkiye’deki başka bir bankaya ortak olur muyuz? Asla. Yeni bir banka kurar mıyız? Asla” dedi.
Garanti Bankası’nda dün hem çok duygusal hem de tarihi bir gün yaşandı. Dünkü toplantıyla Doğuş Holding’in sahibi olduğu yüzde 14,89 oranındaki Garanti Bankası hissesinin Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) devri resmen tamamlandı. Hisse devriyle birlikte BBVA’nın Garanti’deki payı yüzde 39.9 ve Doğuş Holding’in payı yüzde 10 oldu.
Devirle birlikte Nisan 2000’den beri, 15 yıldır bankanın Genel Müdürlük görevini üstlenen Ergun Özen’in, bayrağı bankanın Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil’e devrettiği de açıklandı. 2 Eylül’den itibaren bankanın genel müdürlük görevini üstlenecek olan Ali Fuat Erbil, “Gözünüz arkada kalmasın, emanetinize çok iyi bakacağız” dedi.

Satış simgesel olarak önemli

Ferit Şahenk, BBVA’nın satın alım işleminin özellikle gelişmekte olan ülkelerden para çıkışının olduğu hele de bazı yabancı bankaların Türkiye’den çıktığı bir global konjonktürde simgesel olarak çok önemli olduğuna da değindi. Hisse satışı sonrasında bankacılığın payı Doğuş Grubu’nun 55 yıllık tarihinde en düşük seviyeye gerilerken Şahenk’e yüzde 10’luk payı ileride satıp satmayacağını sorduğumuzda “İş hayatında asla diye bir şey olmaz. İşadamı olarak ciroya kâra inanırım. Yalnız bizim için müessesenin devam etmesi önemlidir. Belki bu pay (yüzde 10 pay) Doğuş’un 55 küsur senelik hayatında bankacılıktaki en düşük payı. Biz Garanti gibi bir müessesenin parçasıyız... Biz bu müessesede devam etme kapasitesini kendimizde bulduğumuz sürece buradayız. Bizim için yüzdeler ve Garanti’de koltukta oturmak önemli değil. Önemli olan başka bir müessesenin parçası olmaktır. Doğuş grubunda asla diye bir şey olmaz. Ama şunu bizden beklemeyin: Bir gün Garanti’deki hissemizi satıp da Türkiye’deki başka bir bankaya ortak olur muyuz? Asla. Yeni bir banka kurar mıyız? Asla” cevabını verdi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)