BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMurat Ülker'in yeğeni şirket kurdu----

Murat Ülker'in yeğeni şirket kurdu

Murat Ülker'in yeğeni şirket kurdu
03 Ağustos 2015 - 12:08 www.finansgundem.com

Ahmet Özokur şirket merkezi olarak Akasya Acıbadem Kuleleri'ni seçti.

Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, 2007 yılında ünlü çikolata markası Godiva'yı, 2014 yılı başında Amerika'nın en eski ve köklü şekerleme şirketlerinden DeMet's Candy Company'yi, 2014'ün son ayında İngiltere'nin lider bisküvi markası United Biscuits'i bünyesine kattı;  yaptığı operasyonlarla grubun 2014 konsolide cirosu United Blscuits hariç 18 milyar TL seviyesini geçti. Global bir şirket haline gelen Yıldız Holding'te hakim ortaklar İki kardeş. Merhum Sabri Ülker'in oğlu Murat Ülker ve kızı Ahsen Özokur, Yıldız Holding'in ana hissedarları.

Geçtiğimiz yıllarda iki kardeş iki ayrı holding  kurmuşlardı. Murat Ülker, eşi ve oğlu 2011 yılında Kökler Yatırım Holding'i; Ahsen Özokur ve oğlu Ahmet Özokur da 2008 yılında Üs Holding'i kurarak kurumsallaşma anlamında adımlar atmışlardı. Bu yapıda bir değişiklik olmadı ancak Para Dergisi’nin haberine göre  Ahmet Özokur, geçen hafta  Vera Yönetim Danışmanlık ve Yatırım Hizmetleri ismiyle bir şirket kuruluşu gerçekleştirdi. Turgay Güney ve Murat Karababa isminde iki ortağı daha var ama şirketin yüzde 98'i Özokur'a ait. Özokur, şirket merkezi olarak da Akasya Acıbadem Kuleleri'ni seçmiş. Habere göre Özokur şirketi şahsi yatırımlarını değerlendirmek ve yönetmek için kurmuş. Özokur, Yıldız Holding ve grup şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olarak görevine ediyor. Yani bir ayrılık söz konusu değil.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)