BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMilli Piyango'da Net Holding bilmecesi!----

Milli Piyango'da Net Holding bilmecesi!

Milli Piyango'da Net Holding bilmecesi!
15 Nisan 2015 - 10:29 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Piyango ihalesine yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu

Daha önce Milli Piyango şans oyunlarını işletmek için lisans sözleşmesini imzalamak üzere 15 Nisan'a kadar ek süre alan Net Holding sözleşmenin bu tarihte imzalanamayacağını açıkladı. Net Şans-Hitay Ortak Girişim Grubu Milli Piyango İdaresi Özelleştirme ihalesini 2.7 milyar dolarla kazanmıştı. Net Holding hisseleri anlaşmanın imzalanamayacağının bildirilmesinden sonra yüzde 9 düştü. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Milli Piyango ihalesinde daha süre uzatımı olmayacağını açıkladı. İhaleye ikinci olan ERG-Ahlatçı Ortak Girişim Grubu'yla devam edilecek.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, "Sözleşmenin imzalanacağı yeni tarihin tarafımıza bildirilmesine istinaden yatırımcılarımızla ivedilikle paylaşılacağını kamuoyuna arz ederiz" denildi.

Net Holding ortağı olduğu Net Şans ile Hitay'ın kurduğu ortak girişim grubu Milli Piyango şans oyunlarının 10 yıl süreyle işletme hakkı ihalesini geçen yıl kazandı.

İhaleyi kazanan iki firmadan biri olan Net Holding azınlık hisselerinin satışı için ABD’li Scientific Games ile görüşmelere başlandığını KAP’a bildirmişti.

ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Şimşek ilk çeyrek bütçe gerçekleşmeleriyle ilgili basın toplantısı yaptı. Şimşek, "Milli piyango'da daha önce süre uzatımı yaptık, muhtemelen 2. olanla devam edilecek" dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ingiliz abdulbizit15 Nisan 2015 17:46

    Seçimden sonra sizi ingiltereye göndermek lazım açıklamaları orada yapın biz doyduk size zavallı vatandaşlar hala size inanıyor

  • ART15 Nisan 2015 12:16

    BESİM TİBUK AKILLI ADAM İŞİNİ BİLİR. DOLAR KURU 1,85 DEN 2,70 E GELDİ SENEYE 3,20 OLUR. 2,7 MİLYAR DOLARDA HESABI SİZ YAPIN. DEPOSİTİ YAKAR İHALEYİ ALMAM DEDİ TİBUK, ÇÜNKÜ KARI YOK BU İŞİN.