BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHanzade Doğan için şok iddia!----

Hanzade Doğan için şok iddia!

Hanzade Doğan için şok iddia!
28 Temmuz 2015 - 07:22 www.finansgundem.com

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner'in 'örgütlü kaçakçılık' suçlamasıyla ifade verdiği iddia edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Petrol Ofisi (POAŞ) ile ilgili 7 yıldır sürdürülen soruşturma kapsamında Aydın Doğan'ın kızı, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Hanzade Doğan Boyner'in 'örgütlü kaçakçılık' suçlamasıyla ifadesini aldı.
 
Sabah’da yer alan iddiaya göre savcılık 2007-2008 yıllarında POAŞ'ta yapılan bazı işlemlerde Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na aykırılık tespit etti. Ayrıca POAŞ'ın bazı işlemlerinde gümrük vergisini eksik ödeme amaçlı yasal olmayan işlemler yapıldığı iddia edildi. Bu tespitler kapsamında ilk olarak dönemin gümrük görevlilerinin ifadesi alındı.
 
POAŞ yetkililerinin o dönemdeki işlemlerinin neden denetlenmediği soruldu. Gümrük yetkililerinin ardından soruşturma Doğan ailesine uzandı. 13 Temmuz'da savcılığa avukatıyla gelen Hanzade Doğan Boyner'e POAŞ yetkililerinin gerçekleştirdiği işlemlerin denetlenmemesine neyin sebep olduğu soruldu. O dönemde POAŞ yetkilisi olan Aydın Doğan'ın kızı, Hanzade Doğan Boyner şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde suçlamaları reddetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)