BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAktif Bank'ta 'satış' bilmecesi----

Aktif Bank'ta 'satış' bilmecesi

Aktif Bank'ta 'satış' bilmecesi
20 Nisan 2015 - 10:10 www.finansgundem.com

Bankacılık çevreleri Çalık Holding ile Ağaoğlu arasında Aktif Bank için pazarlık yapıldığını öne sürüyor

Çalık Holding bünyesinde faaliyet gösteren Aktifbank'ın üst yönetimindeki transfer ve istifaların ardından, geçen hafta 'satış' söylentileri öne çıktı. Ekonomist’ten Levent Gökmen'in piyasa oyuncularından edindiği bilgilere göre, Aktifbank'ı, Ağaoğlu Şirketler Grubu satın almak üzere pazarlıklar yürütüyor. Ancak, bilgi ilgili taraflardan doğrulatalımadı.

Bu pazarlıklar bankacılık çevrelerinden konuşulurken, Ağaoğlu Grubu'ndan "Böyle bir girişimiz yok" açıklaması geldi. Ancak, kaynaklarımız pazarlık için yürütülen süreçle birlikte, konuşulan bedellere ilişkin de bilgi verdi. Kaynaklarımıza göre, Çalık Holding ve Ağaoğlu, bankanın bedeli için 800 milyon TL civarında bir bedel üzerinden pazarlık yapıyor.

Satış iddialarını sorduğumuz bir bankacı, "Ortaklık ve satış için geçmişte de özellikle Körfez Bölgesi’nden yine Kazak yatırımcılardan bazı girişimler olmuştu. O zaman 800 ile 1 milyar TL arasında fiyatlar konuşulmuştu. Bu da zaten hissedarın satış niyetini ortaya koymuştu. Belki de Çalık, bankacılık sektöründe umduğunu bulamamıştır" değerlendirmesini yaptı.
Anımsanacağı üzere Aktifbank'ta Önder Halisdemir'in Ocak ayında genel müdürlük koltuğundan ayrılmasından sonra bu göreve Akbank'tan transfer edilen Galip Tözge getirilmişti. Fakat, Tözge de bu görevinden önceki hafta ayrıldı. Bankanın eski genel müdürü Önder Halisdemir'in ise kısa bir süre önce Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun CEO'su olarak atandığı ilan edildi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)