BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkZiraat'ten tarıma finansman imkanı----

Ziraat'ten tarıma finansman imkanı

Ziraat'ten tarıma finansman imkanı
26 Şubat 2015 - 15:26 www.finansgundem.com

Ziraat Bankası'ndan tarım sektörüne yönelik yeni finansman olanakları sundu

Ziraat Bankası açıklamasına göre, işletmeleri, ürünleri doğal afetlerden zarar gören, maliyet artışı, gelir azalışı ve benzeri gibi elde olmayan sebeplerle nakit akışında aksama meydana gelmesinden dolayı kredi ödemesini vadesinde gerçekleştiremeyecek durumda olan üreticilere, kredilerini tarımsal faaliyetlerinden elde edecekleri gelirler ile 5 yıla kadar vade ve uygun faiz oranlarıyla ödeyebilecekleri şekilde yapılandırma imkanı sunuldu.

Ziraat Bankası ana misyonu olan tarım sektörünün desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla tarımsal üreticilerin yanında yer alıyor, sunduğu yapılandırma imkanlarıyla tarımsal üretimin sürekliliğine destek olacak.

Dış etkenlere karşı son derece duyarlı olan tarım sektörünü ve bu sektörde faaliyet gösteren üreticileri olumsuz iklim koşulları, salgın hastalıklar, ekonomik dalgalanmalar son derece hızlı ve olumsuz bir biçimde etkileyebiliyor. Doğal afetler ve diğer olumsuz dış etkenler nedeniyle vadesinde ödenemeyen kredilerin üreticinin faaliyetlerine uygun vadelerle rahatlıkla geri ödenebilmesi, diğer taraftan da devam eden faaliyetlerin finansmanının sağlanıyor olması üreticiler için büyük önem taşıyor.

Bu noktada Ziraat Bankası, zorlukları aşmak adına üreticilere imkanlar sunuyor. İşletmeleri, ürünleri doğal afetlerden zarar gören, maliyet artışı, gelir azalışı ve benzeri gibi elde olmayan sebeplerle nakit akışında aksama meydana gelmesinden dolayı kredi ödemesini vadesinde gerçekleştiremeyecek durumda olan üreticilere kredilerini tarımsal faaliyetlerinden elde edecekleri gelirler ile 5 yıla kadar vade ve uygun faiz oranlarıyla ödeyebilecekleri şekilde yapılandırma imkanı sunuyor.

Böylelikle müşteri-banka ilişkisinin devamlılığının sağlanması için makul görülebilecek ekonomik gelişmelerden kaynaklanan gerekçeler ve doğal afet durumları göz önünde bulundurularak, kredi değerliliğini yitirmemiş olan ve gelir getirici faaliyetlerine devam eden üreticilerin, kredileri, nakit akışları ile uyumlu olmak kaydıyla yapılandırılıyor.

Yapılandırma için belirtilen esaslar arasında şunlar bulunuyor:

"Tüm üreticiler için belirli, tek bir yapılandırma süresi uygulanmamakta, yeni vadenin belirlenmesinde; üreticinin gelir elde etme dönemi ve nakit akışları göz önünde bulundurulmaktadır. Yatırım kredilerine ilişkin ödenemeyen taksit tutarlarının da kredinin nihai vadesi aşılmamak kaydıyla diğer taksitler ile birlikte veya daha kısa aralıklarla tahsil edilmek üzere taksitlendirilmesi imkanı sunulmaktadır. Ziraat Bankası tarafından üreticilerimizin daha uzun ve esnek vade seçenekleri ile kredi borçlarının yapılandırılması sağlanırken, devam eden faaliyetlerinin finansmanına yönelik ilave kredi kullanım imkanı da bulunmaktadır. Ziraat Bankası her zaman olduğu gibi bundan sonraki dönemde de tarım sektörüne yönelik finansman desteğini artırarak sürdürecek ve ülkemiz tarımına sunduğu hizmetlerle her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edecektir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)