BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunanistan'da mevduat çıkışı geriledi----

Yunanistan'da mevduat çıkışı geriledi

Yunanistan'da mevduat çıkışı geriledi
01 Nisan 2015 - 14:25 www.finansgundem.com

Yunanistan'da bankalardan mevduat çıkışının bu ay 3 milyar euro seviyesinde gerçekleştiği belirtildi

Avrupa Merkez Bankası (AMB)yetkilileri Yunan bankaları için sağladıkları ayrıcalığı uzatmayı değerlendirirken, ülkedeki bankalardan mevduat çıkışı altıncı ayda da sürdü.

Konuya yakın kaynaklar, AMB Yönetim Kurulu'nun bugün haftalık Acil Likidite Yardımı (ELA) değerlendirmesini gerçekleştirerek, Yunan bankalarına sağlanan ayrıcalığı görüşeceğini aktardı. İki farklı yetkiliye göre, Yunan bankalarından net çıkış Mart'ta 3 milyar euroya geriledi ve Ekim'den bu yana 28 milyar euroya ulaştı.

Bloomberg TV'ye konuşan Societe Generale Küresel Ekonomi Bölüm Başkanı Michala Marcussen "Yunanistan çok ince bir çizgide ilerliyor. Bu da müzakerelerde ilerleme sağlanması için Yunanistan'a baskı uygulamak amacıyla yapılıyor" diye konuştu.

Atina'nın nakit sıkıntısı yaşamaya yaklaştığı dönemde AMB'nin kredileri ülkeyi finansal açıdan çöküşten kurtarıyor. Başbakan Alexis Tsipras Euro Bölgesi kreditörlerini kurtarma fonu konusunda ikna etmeye çalışıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)