BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunanistan banka tahvilleri geriledi----

Yunanistan banka tahvilleri geriledi

Yunanistan banka tahvilleri geriledi
26 Ocak 2015 - 14:49 www.finansgundem.com

Yunanistan'ın banka tahvilleri Syriza'nın galibiyetinin ardından geriliyor

Yunanistan'ın banka tahvilleri, kemer sıkma politikalarına karşı olan partinin seçimleri kazanmasının ülkeyi kurtarma planı konusunda Avrupa Birliği ile karşı karşıya getireceği yönündeki yatırımcı endişelerinin artması sonrası, geriliyor.

Bloomberg'ün derlediği verilere göre, Alpha Bank'ın Haziran'da ihraç ettiği 500 milyon euroluk tahviller 2 sent gerileyerek 84 sent oldu ve 7 Ocak'ta gördüğü 82.3 sentlik rekor seviyeye yaklaştı. Piraeus Bank'ın 500 milyon euroluk 3 yıl vadeli tahvilleri 1.6 sentlik düşüşle 83.6 sente geldi. Tahvil Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) geçen hafta açıkladığı parasal genişleme programının ardından kaydettiği kazancı da azaltmış oldu.

Syriza'nın zaferi lider Alexis Tsipras'a, Mayıs 2010'dan bu yana 240 milyar euroluk yardım karşılığında kabul edilen kemer sıkma programını değiştirme şansı veriyor. Tsipras seçim vaatlerinin arasındaki kemer sıkmanın sona ermesi ve Yunan borcunun azaltılmasını yerine getirirken dahi yardım parasının akışının sürmesi için AMB ve diğer kredi verenleri ikna etmek zorunda.

Londra'daki Mizuho International analisti Roger Francis "Eğer Syriza kredi verenler ile yeni bir program konusunda anlaşmazsa, AMB Yunan bankalarının fonlarını kesebilir. Bu gerçekleşirse de durum kısa sürede çirkin bir hal alır" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)