BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkYunan bankaları daha da sıkışabilir----

Yunan bankaları daha da sıkışabilir

Yunan bankaları daha da sıkışabilir
01 Temmuz 2015 - 13:06 www.finansgundem.com

AMB, Yunan bankalarının likidite yardımlarına ulaşmak için gösterdikleri teminatta daha sert kesintiler uygulamaya hazırlanıyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yunanistan’ın sorunlu bankalarını daha da sıkıştırmaya hazırlanıyor.

Euro Bölgesi merkez bankalarından yetkiler Çarşamba günü Franfurt’ta bir araya gelecekler. Yetkililer toplantıda birden fazla Yunan bankasını uçurumun kenarına itecek bir karar alabilirler.

Financial Times'ın haberine göre AMB Yönetim Kurulu, Yunan bankalarının acil durum likidite yardımlarına ulaşma karşılığında gösterdikleri teminatta daha sert kesintiler uygulamaya hazırlanıyor. Söz konusu kesintiler yeterince sert olursa, bankalar hayati fonlamaya erişmede güçlük çekebilirler.

AMB Pazar günü Yunan bankalarına sağlanan Acil Durum Likidite Yardımı’nın (ELA) üst limitini 89 milyar euro olarak belirledi. AMB artan temerrüt riskini yansıtmak amacıyla bankaların teminat olarak kullandığı Yunanistan tahvillerine ve hükümet destekli varlıklara daha büyük iskontolar uygularsa, bankalar bu acil gecelik borçları çevirmekte güçlük çekebilirler.

Frankfurt ve Brüksel’de Yunanistan’ın dört büyük bankasının bu haftayı atlatıp atlatamayacağı ile ilgili şüpheler bulunuyor. Banka şubelerinin Salı gününe kadar kapalı olmasına ve ATM’lerden günlük 60 euro çekilmesine izin verilmesine rağmen, yetkililer bazı bankaların çok zayıf olduğu endişesindeler. Bankaların Pazar gününe kadar müşterilerine hizmet veremeyeceğinden korkuluyor. Yunanistan Pazar günü referanduma giderek uluslararası kreditörlerin şartlarını kabul edip etmemeyi oylayacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)