BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank'tan katılım bankası açıklaması----

Vakıfbank'tan katılım bankası açıklaması

Vakıfbank'tan katılım bankası açıklaması
03 Mart 2015 - 15:42 www.finansgundem.com

Vakıfbank BBDK tarafından onay verilen katılım bankasına ilişkin açıklamada bulundu

Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası A.Ş'nin Banka tarafından değil  "Vakıflar Genel Müdürlüğü" tarafından kurulacağını açıkladı.
 
Banka'dan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından, Vakıf  Katılım Bankası A.Ş’nin kurulmasına izin verilmesi hakkındaki  haberlerde yer aldığı gibi  yeni Vakıf Katılım Bankası A.Ş  - VakıfBank tarafından değil - “Vakıflar Genel Müdürlüğü” tarafından  kurulacaktır. 
 
BDDK’nın yeni bir katılım bankası kurulmasına izin veren kararı  Resmi Gazete'de yayımlanmıştır.
 
Kararda "Mazbut Vakıflar Adına T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel  Müdürlüğü, Bayezid Han-ı Sani (II. Bayezit) Vakfı, Mahmud Han-ı Evvel bin Mustafa Han (I. Mahmut) Vakfı, Mahmud Han-ı Sani bin Abdülhamid Han-ı Evvel (II. Mahmut) Vakfı ve Murad Paşa bin Abdusselam (Murat  Paşa) Vakfı tarafından Türkiye’de “Vakıf Katılım Bankası A.Ş.” unvanlı 300 milyon ABD Doları karşılığı Türk Lirası sermayeli bir katılım bankası kurulmasına izin verildiği” belirtilmektedir.
 
Konuyla ilgili resmi gazetede yayımlanan kararı aşağıda bilginize sunar, gerekli düzeltmenin yapılmasını önemle rica ederiz.
 
Kurul Başkanlığının 26.2.2015 tarihli gündem yazısı ekinde  gönderilen 26.2.2015 tarih ve 43890421-101.01.01[144.1]-5001 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.
 
Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 4 üncü maddesi kapsamında alınan bilgi ve belgeler ve söz konusu bilgi ve belgelere yönelik aynı maddenin ikinci fıkrasında verilen yetki çerçevesinde, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun (Kanun) 7 nci ve 8 inci maddeleri kapsamında yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde, Kanunun 6 ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar Mazbut Vakıflar Adına T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bayezid Han-ı Sani (II. Bayezit) Vakfı, Mahmud Han-ı Evvel bin Mustafa Han (I. Mahmut) Vakfı, Mahmud Han-ı Sani bin Abdülhamid Han-ı Evvel (II. Mahmut) Vakfı ve Murad Paşa bin Abdusselam (Murat Paşa) Vakfı tarafından Türkiye’de “Vakıf Katılım Bankası A.Ş.” unvanlı 300 milyon ABD Doları karşılığı Türk Lirası sermayeli bir katılım bankası kurulmasına izin verilmesine karar verilmiştir."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)