BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkVakıfbank'tan Basel 3 uyumlu ihraç----

Vakıfbank'tan Basel 3 uyumlu ihraç

Vakıfbank'tan Basel 3 uyumlu ihraç
27 Ocak 2015 - 14:39 www.finansgundem.com

VakıfBank, Türkiye’nin Basel 3 uyumlu ilk sermaye benzeri tahvil ihracı gerçekleştirdi

Türkiye’nin uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü bankası VakıfBank, yine bir ilke daha imza atarak Türkiye’nin Basel 3 uyumlu ilk sermaye benzeri tahvil ihracını gerçekleştirdi. 10 yıl vadeli ve 5 yıl sonunda erken itfa opsiyonuna sahip olan 500 milyon dolar tutarındaki işlemin getirisi %6.95, kupon oranı %6.875 olarak gerçekleşti.

Uluslararası sermaye piyasalarındaki öncü konumlarının altını çizen VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan, “Bildiğiniz gibi, Türkiye’nin orta vadeli tahvil ihraç programını kuran ilk banka olmanın yanı sıra T.C. Hazine Müsteşarlığı hariç, Türkiye’nin ilk euro cinsi eurobond ihracını gerçekleştiren kuruluşu olmuştuk. Şimdi bu ilklerimize yeni bir halka daha ekleyerek, Türkiye’nin Basel 3 uyumlu ilk sermaye benzeri tahvil ihracını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu işlem, Türk bankacılık sektörünün ve bankamızın uluslararası arenadaki gücünü, saygınlığını ve bilinirliğini bir kez daha göstermiştir.
Önümüzdeki dönemde kaynak yapısını çeşitlendirme amacıyla yeni ve farklı alternatifleri değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yatırımcılarla kurulan güçlü iletişim sayesinde VakıfBank isminin ve markasının bilinirliğini ciddi anlamda artırdıklarını belirten Aydoğan, “Bu sayede sadece İngiltere ve ABD’den değil, Asya dahil dünyanın her bölgesinden gelen ve dengeli dağılmış bir yatırımcı talebi ile karşılaştık. Söz konusu ihracın bankamız sermaye yeterlilik rasyosu üzerinde yaklaşık 90 baz puanlık pozitif bir etkisinin olmasını bekliyoruz. Bu işlem, yaklaşık 10 milyar TL tutarında kredi büyümesinin doğuracağı sermaye ihtiyacını karşılayacak seviyede çarpan etkisi yaratmaktadır. Güçlenmeye devam eden sermaye yapımız ve yurt dışından sağlamış olduğumuz uzun vadeli kaynaklarla Türk ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

İşlemin düzenleyici bankaları BofA Merrill Lynch, Standard Chartered Bank, Citi, Deutsche Bank, Goldman Sachs International ve HSBC oldu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)