BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTürkiye'de İslami finans sektörü dar ölçekli----

Türkiye'de İslami finans sektörü dar ölçekli

Türkiye'de İslami finans sektörü dar ölçekli
06 Ekim 2015 - 20:10 www.finansgundem.com

"Türkiye'deki İslami bankaların sayısı son 10 yıl içinde artmış olsa da bunlar bankacılık sisteminin sadece yüzde 6'lık bir kısmını oluşturuyor"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) İslami Finans Direktörü ve Global Başkanı Muhammed Damak, Türkiye'deki İslami finansın halen dar ölçekli olduğunu söyledi.

Dubai'de düzenlenen Uluslararası İslam Ekonomisi Zirvesi kapsamında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Damak, Türkiye'deki İslami finansın yeterli gelişmeyi göstermeme nedenini İslami bankaların sayısının az olmasıyla açıkladı.

"Türkiye'deki İslami bankaların sayısı son 10 yıl içinde artmış olsa da bunlar bankacılık sisteminin sadece yüzde 6'lık bir kısmını oluşturuyor" diyen Damak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyada İslami finans sektörünün hacmi 2 trilyon dolara ulaşmış durumda, Türkiye ise bu alandan sadece yüzde 3'lük bir pay alıyor. Sektörde en büyük pay Suudi Arabistan, İran, Malezya ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait."

Türk piyasasında sukuk ihraç oranında yaşanan düşüşe dikkati çeken Damak, yıl başından bu yana 1,5 milyar dolarlık sukuk ihraç edildiğini, bu rakamın geçen yılın aynı döneminde 2,6 milyar dolar olduğunu belirtti.

Damak Türk hükümetinin İslami finansa yönelmesi ve yerli bankaların bu piyasadan daha büyük pay almasına yardımcı olacak adımlar atılmasının gelecek dönemde sukuk ihracını artıracağını savundu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)