BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB'e 50 milyon euro kredi----

TEB'e 50 milyon euro kredi

TEB'e 50 milyon euro kredi
30 Nisan 2015 - 09:08 www.finansgundem.com

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, TEB'e 50 milyon euro kredi sağladı

 
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD - European Bank for Reconstruction and Development) Türk Ekonomi Bankası A.Ş. (TEB)‘e aktaracağı 50 milyon euro kredi kaynağı ile kadın girişimcileri desteklemeye devam ediyor.
 
TEB‘e sağlanan bu kaynak Avrupa Birliği, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği programı dahilinde, Türkiye‘de kadınlar tarafından yönetilen küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) kredi sağlamak üzere kullanılacak.
 
Kadın girişimcileri destekleme konusundaki kararlığının sonucu olarak TEB, EBRD’den alacağı kaynağa 15 milyon avro katkıda bulunacak ve toplam 65 milyon avroluk bir kredi hacmi sağlayacak. Bu kredi ile TEB, üç büyük şehir dışında faaliyet gösteren, kadınlar tarafından yönetilen KOBİ’lerin desteklenmesine özel önem veriyor olacak.
 
EBRD Güney ve Doğu Akdeniz ve Türkiye Finansal Kurumlar Direktörü Sylvia Gansser-Potts finansmana ilişkin su ifadelerde bulundu: “Kadınların ekonomiye katılım oranı yüzde 50’nin altında yer alıyor ve kadınlar işletmelerini büyütmek ve finansmana erişim noktasında ilave sorunlarla karşılaşıyorlar. Bu firmalara finansman desteği sağlamak için TEB ile güçlerimizi birleştirmiş olmaktan çok memnunuz.”
 
EBRD’nin Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği programı kadınların yönetimindeki işletmelere kredi sağlamak amacıyla toplam 300 milyon avro’luk bir finansman kaynak, katılımcı bankalar için risk paylaşımı mekanizması ve ilgili banka müşterilerinin büyüme planlarını ve finansal ihtiyaçlarını daha iyi bir biçimde değerlendirmelerine ve karşılamalarına yardımcı olması için danışmanlık hizmeti sağlıyor. Kadın yönetimindeki işletmelerin rekabet güçlerini arttırmak amacıyla program dahilinde direk danışmanlık hizmetleri, eğitim, network toplantıları ve mentörlük fırsatları da yer alıyor.
 
TEB, ‘Danışman Banka’ anlayışıyla KOBİ’lere sadece finansal destek sağlamakla kalmıyor, işlerini büyüterek rekabette güçlenebilmeleri ve sahip oldukları finansmanı doğru kullanabilmeleri için TEB KOBİ Akademi, TEB KOBİ Danışmanları, TEB KOBİ TV gibi bankayı sektörde farklılaştıran, katma değerli hizmetleriyle bilgi ve danışmanlık desteği sağlıyor.TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz şunları söyledi: “TEB olarak, KOBİ Bankacılığı çatısı altında KOBİ’ler için tek başına kredi desteğinin yeterli olmadığı, işlerini büyütebilmeleri için bilgi, eğitim ve danışmanlık desteğine de ihtiyaç duydukları gerçeğinden hareketle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle kadın işletme sahiplerinin zorluklarla daha sık karşılaştığını görüyoruz. İstihdam ve ekonomik büyümede kadınların önemli bir rol üstlendiğini ve rekabette daha da güçlenmeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, kadın işletme sahiplerinin ve girişimcilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere özel hizmetler kurguluyoruz. EBRD ile yapmış olduğumuz işbirliğiyle kadın işletmecilere ve girişimcilere vereceğimiz finansman desteği adına kaynaklarımızı güçlendirmemizden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu işbirliğinin kadın işletmecilerimizin ve girişimcilerimizin rekabette güçlenmesine de katkı sağlayacağına inanıyoruz”.
 
Finansman ve bilgi aktarımı ile Türkiye’deki KOBİ’lerin büyümesini hızlandırmak EBRD’nin Türkiye’deki öncelikleri arasında yer alıyor. EBRD 2009 yılında Türkiye’de yatırım yapmaya başladı ve şu anda İstanbul, Ankara ve Gaziantep'teki ofislerinde çalışmalarına devam ediyor. Gecen sene gerçekleşen 1,4 milyar avroluk yeni yatırım ile, 2014 yılında Türkiye EBRD’nin en fazla kaynak aktardığı ülke haline geldi. EBRD, Türkiye’deki toplam altı yıl içerisinde ise altyapı, enerji, tarım, endüstri ve finans alanlarındaki 140’in üstünde projeye yaklaşık 5 milyar avro tutarında yatırım yaptı ve aynı zamanda çeşitli kaynaklardan toplamda 12 milyar avronun bu projelere yönlendirilmesini sağladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)