BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB'den kadınları güçlendirme hamlesi----

TEB'den kadınları güçlendirme hamlesi

TEB'den kadınları güçlendirme hamlesi
22 Mayıs 2015 - 13:47 www.finansgundem.com

Türk Ekonomi Bankası (TEB), hizmete aldığı "Kadın Bankacılığı" ile kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor

TEB'in kadınların iş dünyasındaki ağırlığını artırmak amacıyla hayata geçirdiği "Kadın Bankacılığı" hizmetinin detayları, Genel Müdür Ümit Leblebici ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, "Danışman Banka" anlayışıyla, 10 yıldan bu yana KOBİ Bankacılığı ile KOBİ'lerin gelişimine, iki yıl önce başlattığı Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile de girişimcilere destek veren TEB, şimdi de Kadın Bankacılığı ile kadınların iş dünyasındaki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

TEB, ayrı bir departman kurarak hizmete aldığı Kadın Bankacılığı ile kadın KOBİ ve girişimcilere finansmanın yanı sıra ihtiyaç duydukları her alanda bilgi ve danışmanlık desteği sunacak.

İş hayatındaki kadınların sadece sağladığı finansmanla değil 'Danışman Banka' anlayışıyla da yanında olan TEB, kadın KOBİ ve girişimcilere, finans, pazar, eğitim ve networking başta olmak üzere iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda özel olarak tasarladığı ürün ve hizmetleriyle destek veriyor.

Bu kapsamda başlattığı Türkiye'nin en kapsamlı Kadın Bankacılığı ile kadın KOBİ ve girişimcilerin beklentilerine ve ihtiyaçlarına özel programlar kurgulayan TEB, kadınların ekonomideki ağırlığının artmasını amaçlayan, dünyanın önde gelen kuruluşlarıyla da çeşitli işbirlikleri yapıyor.

Toplantının açılışında konuşan TEB Genel Müdürü Leblebici, yakın bir zamana kadar bankacılık sektörünün KOBİ'lerin sadece finansman ihtiyaçlarını karşıladığını, fakat son yıllarda bu bakış açısında önemli bir değişim yaşandığını belirtti.

Leblebici, şunları söyledi:

"Bugün bankalar KOBİ'lerle birlikte katma değer sağlayan çok sayıda iş üretiyor ve bu çalışmalarla ortaya güçlü bir sinerji çıkıyor. Bu bakış açısının değişiminde, yani klasik banka-KOBİ ilişkisinin yıkılmasında, biz TEB olarak önemli katkılarda bulunduk. KOBİ Bankacılığı'na başladığımız 2005 yılından bu yana KOBİ'lere işlerini büyüterek rekabette güçlenebilmeleri ve elde ettikleri finansmanı doğru kullanabilmeleri için gereken bilgi, eğitim ve danışmanlık desteği sağlayarak yatırımlarında daha dengeli bir yol izlemeleri konusunda destek oluyoruz. İhtiyaç duydukları her alanda yanlarında oluyoruz."

Yenilikçi fikirleri ve vizyonlarıyla ekonomik büyümeyi hızlandıran girişimcileri geleceğin KOBİ'leri olarak gördüklerini ifade eden Leblebici, Kadın Bankacılığı hizmetinin Türkiye'deki kadın KOBİ ve girişimcilerin rekabette güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

-"İş hayatındaki kadınlarımızın da 'Danışman Bankası'yız"

Hizmetin detaylarına ilişkin bir sunum yapan TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdürü Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, dünyada kadın işgücünün sürekli olarak yükseldiğine dikkati çekti.

Dünya genelinde toplam işgücünün yüzde 40'ının kadınlardan geldiğini ve işletmelerin yüzde 28'inin kadın patronu olduğunu söyleyen Boz, şunları söyledi:

"Ülkemize baktığımızda ise mikro işletmelerin yüzde 14'ü, KOBİ'lerin yüzde 18'si kadınlar tarafından yönetiliyor. Tüm firmalar göz önüne alındığında ise bu oran yüzde 15,6. Bu oranın yükselmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz de TEB olarak, hayata geçirdiğimiz Kadın Bankacılığı ile ülkemizdeki kadın finansmanı ekosisteminin merkezinde yer almayı ve kadın ekonomisinin gelişimine değer katmayı istiyoruz. Bu hizmet ile kadın işgücüne destek olarak ekonomiye artı değer kazandırmayı da amaçlıyoruz."

Günümüzde kadın işgücünün ekonomideki yerinin kamusal desteklerle ve özel girişimlerle arttığına işaret eden Boz, şöyle devam etti:

"Fakat bununla birlikte kadınlarımızın yola ilk çıktığında iş fikrini nasıl ticarileştirecekleri konusunda, ihtiyaç duyduğu bilgiye ulaşmada, yüksek katma değerli ve yenilikçi iş fikirlerinin ekonomiye kazandırılması sürecinde gerekli bağlantıları kurmada bazı zorluklar yaşadığını görüyoruz. TEB olarak, tam da bu noktada, kadın KOBİ ve girişimcilerimize 'Danışman Banka' anlayışıyla destek vererek hem yanlarında olmayı hem de bu ekosistemi güçlendirmeyi amaçlıyoruz."

TEB Kadın Bankacılığı ile Türkiye'deki kadın girişimciliğin önünü açarak, girişimci kadın sayısını ve sürdürülebilir işletme modellerini destekleyeceklerini belirten Boz, ihtiyaç duyulan her alanda desteklerini sunacaklarını,  kadın KOBİ'lerin dünya ile rekabet edebilmesi, istikrarlı bir büyümeyle varlığını sürdürebilmesi için çalışmalar yapacaklarını aktardı.

-"Kredi tutarı kişi başı ortalama 75 bin lira olacak"

Sunumunda, TEB Kadın Bankacılığı alanında sunulacak ayrıcalıklı ürün ve hizmetleri anlatan Boz, TEB Kadın Bankacılığı ile iş hayatındaki kadınların finansmana erişimlerini kolaylaştırmak için teminatsız kredilerin yanı sıra özel finansman paketleri sunacaklarını söyledi.

Yerli ve yabancı pazarlara erişim zorluklarını aşmaları için tedarikçi finansmanı, pazarlama eğitimi ve mentorluk desteği vereceklerini ekleyen Boz, bu kapsamda, kadının ekonomik alandaki gücünün artması için çalışan, dünyanın önde gelen kuruluşlarıyla da işbirliği çalışmaları yaptıklarını aktardı.

Turgut Boz, finansal eğitim ve stratejik büyüme alanlarında danışmanlık hizmeti sağlarken, özel olarak kurguladıkları eğitim programları ve TEB KOBİ Danışmanları ile bilgi ve eğitime ulaşmalarını kolaylaştıracaklarını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Ayrıca, networking olanaklarına kolay erişmeleri ve uygun şekilde kullanmaları için de destek sağlıyoruz. Bu alanda kurduğumuz uluslararası ve yerel işbirlikleriyle de ayrıcalıklı fırsatlar sunacağız. Kadın Bankacılığı konusunda bankamızın bütün birimleri büyük bir uyumla çalışıyor. Bu kapsamda, Girişim Evi'nde düzenlenen eğitimlere de kadınlar için özel eğitim programları ekleyeceğiz.

Ayrıca, tüm bölgelerdeki şube müdürlerimize ve portföylerimize kadınların finansal davranışları ve kadın müşterilerle iletişim konusunda eğitimler verdik. Bu sayede kadın müşterilerimizin dilinden daha iyi anlayarak, ihtiyaç ve beklentilerini sağlıklı bir şekilde tespit etmelerini ve çözüm üretmelerini amaçlıyoruz. Danışman Banka yaklaşımıyla hayata geçirdiğimiz tüm bu finansal ve finansal olmayan hizmetlerimizle ülkemizde KOBİ sahibi ve girişimci kadınlarımızın rekabette güçlenmelerini ve dolayısıyla ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz."

Soruları da yanıtlayan Boz, programın sadece bir kredi verme programı olmadığının altını çizerek bu kapsamda verilecek kredi desteğinin 50 milyon avrosunun European Bank for Reconstruction and Development (EBRD)'den olduğunu, TEB'in de bunun üzerine katkı sağlayacağını söyledi.

Hizmet kapsamında verilecek kredi tutarının kişi başına ortalama 75 bin lira olacağının bilgisini veren Boz, bu kredinin daha çok Anadolu merkezli verileceğini sözlerine ekledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)