BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkTEB ve MEB'ten büyük işbirliği----

TEB ve MEB'ten büyük işbirliği

TEB ve MEB'ten büyük işbirliği
02 Ekim 2015 - 14:17 www.finansgundem.com

Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve MEB işbirliğiyle 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık dersi verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Türk Ekonomi Bankası (TEB), 5 milyon kişiye finansal okuryazarlık eğitimlerinin verileceği “Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında 2 Ekim Cuma günü bir protokol imzaladı. İmza törenine Milli Eğitim Bakanı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Projeler ve Sosyal Ortaklar Daire Başkanı Uğur Ergin, TEB Aktif Pasif Yönetimi ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Özbakan ve TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama ve CRM Grup Direktörü Mehmet Rüstemoğlu katıldı. Proje ile Halk Eğitim Merkezleri’nde verilecek ücretsiz eğitimlerle toplumun finansal okuryazarlık bilincinin yükseltilmesi amaçlanırken, 3 yılda 5 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor.

1000 öğretmen finansal okuryazarlık eğitmeni olacak

“Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi” kapsamında, Türkiye genelinde yer alan Halk Eğitim Merkezleri’nde finansal okuryazarlığı düşük, bütçe yönetimi konusunda yeterli bilgi birikimi olmayan ailelere eğitim verilirken; 1000 öğretmen de finansal okuryazarlık konusunda eğitmenlik sertifikası alacak. Finansal okuryazarlık konusunda birer uzman haline gelecek olan eğitmenler, Halk Eğitim Merkezleri’nde kursiyerlere ve katılımcılara danışmanlık verecek. Başarılı öğretmenlerin ödüllendirileceği projede, içerikler yurt içi ve yurt dışı incelemelerle zenginleştirilirken, finansal okuryazarlıkla ilgili araştırmalarla da desteklenecek.

Eğitimlere online olarak erişilecek

Pilot şehir olarak İstanbul’da başlayacak ve sonrasında ülke genelinde yaygınlaşacak eğitimlerde, bütçe yapma, gelir gider dengesini sağlama, tasarruf, yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilme gibi temel konular işlenecek. Birebir verilen eğitimlerin yanı sıra MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü uzaktan eğitim portalı e-ogrenme.gov.tr adresinden de eğitim verilecek.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan TEB Aktif Pasif Yönetimi ve Hazine Genel Müdür Yardımcısı Tuğrul Özbakan şunları söyledi: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, ‘tasarruf oranlarının’ yükseltilmesi ve bunun için de finansal okuryazar bir toplumsal bilincin oluşturulmasının ön plana çıktığını görüyoruz. Biz de Türk Ekonomi Bankası (TEB) olarak, ülkemizde finansal okuryazarlık ve tasarruf seviyesinin yükseltilmesinin büyük önem taşıdığının farkındayız. Bugün burada sizlere tanıttığımız ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ‘Bütçemi Yönetebiliyorum’ Projesi ile 3 yıl sonunda 5 milyon bireyi finansal okuryazar yapmayı hedefliyoruz. Bu aynı zamanda ülkemizin geleceği açısından da çok önemli bir kazanım anlamına geliyor.”

TEB Bireysel Bankacılık Pazarlama ve CRM Grup Direktörü Mehmet Rüstemoğlu ise, “Üç yıl önce ‘Ekonomi ailede başlar’ düşüncesiyle hayata geçirdiğimiz TEB Aile Akademisi kapsamında yaptığımız çalışmalarla ülke genelinde bireylerin finansal okuryazarlık düzeyinin yükseltilmesine ve tasarruf bilincinin gelişmesine katkıda bulunuyoruz. Şubelerimizde başlattığımız, kurum, kuruluş, STK gibi organizasyonlardan gelen yoğun talep üzerine eğitimlerimizi şube dışına da çıkardık. Finansal bilincin küçük yaşlardan edinilmesi gerektiğinden yola çıkarak, İnternet üzerinden hayata geçirdiğimiz TEB Çocuk projesi ile çocuklarımıza eğlenceli ve basit dille ekonomiyi ve tasarrufun yollarını anlatıyoruz” diye konuştu.

“Proje ile 5 milyon kişiyi finansal okuryazar yapacağız”

TEB’in finansal okuryazarlık konusunda MEB ile birlikte hayata geçirdiği çalışmaların 2014 yılında başladığına değinen Rüstemoğlu, “Geçtiğimiz yıl MEB ve UNICEF ile birlikte Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim projesinde yer alarak 11 milyon çocuğun müfredatına finansal okuryazarlık eğitiminin girmesini sağladık. Okulda sanat yoluyla ekonomiyi, bütçeyi, tasarrufu ve birikimin önemi anlatarak, finansal anlamda kendi ayakları üzerinde duran, doğru kararlar verebilen nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçladığımız Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim projesinin, finansal okuryazarlık alanında dünya çapında başlatılmış en büyük çalışmalardan biri olduğunu söyleyebiliriz. MEB ile işbirliğimizi daha da ileri taşıyarak Bakanlığımız ile birlikte ‘Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi’ni başlattığımız için çok mutluyuz. Projeyle toplumun finansal okuryazarlık bilincinin gelişmesi konusunda önemli bir yol kat edeceğimize inanıyoruz. TEB olarak, ‘Sorumlu Bankacılık’ anlayışıyla finansal okuryazarlık alanında hayata geçirilen çalışmalara destek olmayı sürdüreceğiz” dedi.
 
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)