BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkRusya'da Türk bankalarına yaptırım var mı?----

Rusya'da Türk bankalarına yaptırım var mı?

Rusya'da Türk bankalarına yaptırım var mı?
10 Şubat 2016 - 09:43 www.finansgundem.com

Üst düzey bankacılık kaynakları, Türk bankalarının Rusya'da işlerinin zorlaştığını bildirdi

Rus basını, Rusya’daki en büyük bankalar arasında yer alan ve Türk sermayeli olan Credit Europa Bank’ın satışa çıkarıldığını yazarken satışa neden olarak Ankara ile Moskova arasındaki siyasi gerginliği gösterdi. 

Rus Kommersant gazetesi, Credit Europa Bank’ı başka Türk sermayeli şirketlerin de takip edebileceğini belirtti. Bankacılık piyasasında bir kaynağa dayandırılarak verilen haberde, “Alıcılar ocak ayının ortasından beri aranmaya başlandı” ifadesi kullanıldı. Bir diğer kaynak ise, alıcı arayışıyla Morgan Stanley yatırım bankasının ilgilendiğini bildirdi. 

Dünya’ya bilgi veren üst düzey bankacılık kaynakları, Rusya’da Türk bankaları için alınmış ve uygulanan bir yaptırım kararı olmadığının altını çizerken “Yaptırım yok ama Rusya’da bankacılık yapmak hiç bu kadar zor olmamıştı” yorumunu yaptı. 

Türk bankalarının Rus bankacılık sektöründe faaliyet göstermesinin en önemli itici gücünün, bireysel bankacılıktan ziyade, iki ülke arasındaki ticaretin finansmanı olduğuna işaret eden bir bankacı, “İki ülke arasında ticari ilişkilerin geldiği nokta ortada. Müteahhitlik, turizm, gıda ticareti açısından baktığınızda işler zor. Türk işadamları farklı bağlantılarla iş yapmaya çalışsa da olmayan ticarete aracılık edemezsiniz” açıklamasını yaptı. Rusya’ya yönelik yaptırımların ülkenin ekonomik şartlarını zorlaştırdığına da değinen başka bir bankacı, iki ülke arasındaki gerilimin yaşandığı ilk günlerde Rus yetkililerden bazı inceleme girişimleri olduğunu ama böyle dönemlerde rutin incelemelerin bile göze battığına işaret etti. 

Kommersant, bankanın sermaye indirimiyle satılmasının görüşüldüğünü de bildirdi. 2015’in ilk yarısının sonunda bankanın değeri MSFO’ya göre 18,9 milyar ruble, 1 Ocak 2016’da RSBU’ya göre 20,8 milyar ruble. 

Türk işadamı Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan Credit Europe Bank 1994 yılından itibaren Rusya’da faaliyet gösteriyor. Eski adı Finansbank olan bankanın çoğunluk hisselerinin NBG’ye satılması dolayısı ile 2007 yılı içerisinde isim ve logo değişikliği yapmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)