BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkKuveyt Türk’ten en yüksek montanlı sukuk ihracı----

Kuveyt Türk’ten en yüksek montanlı sukuk ihracı

Kuveyt Türk’ten en yüksek montanlı sukuk ihracı
01 Temmuz 2015 - 12:26 www.finansgundem.com

Kuveyt Türk Katılım Bankası, 189 gün vadeli ve 160 milyon TL tutarındaki kira sertifikasının halka arzını gerçekleştirdi

Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun olarak yapılandırılan ihraç, özel sektör tarafından yurt içinde halka arz edilen en yüksek tutarlı TL cinsinden kira sertifikası (sukuk) olma niteliğini taşıyor.
 
Türkiye’de “sağlam bankacılık” modelini uygulayarak faaliyet gösteren Kuveyt Türk, katılım Bankacılığı prensiplerine uygun olarak yapılandırılan ve Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin konsorsiyum lideri, Bizim Menkul Değerler A.Ş.’nin de konsorsiyum üyesi olduğu 189 gün vadeli ve 160 milyon TL tutarındaki ihraç ile 2013 yılında gerçekleştirdiği 150 milyon TL’lik ihracın da üzerine çıkmış oldu. Türkiye’de özel sektör tarafından gerçekleştirilen en yüksek montanlı kira sertifikası halka arzı niteliği taşıyan işlem için 24-25-26 Haziran tarihlerinde talep toplama gerçekleştirilmişti.
 
Vade sonunda anapara ve kira getirisi tek seferde ödenecek
 
Halka arz sürecini değerlendiren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk UYAN, ihracın Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş. tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş.’nin devraldığı varlıklardan elde edilen gelirlerin sertifika sahiplerine dağıtılacağını açıklayan UYAN, “Kira Sertifikası vadesinde ilgili varlıklar tekrar kaynak kuruluşa devredilecek. Yatırımcılara kira sertifikasının vade sonunda anaparaları ve getirileri tek seferde ödenecek. Yıllık brüt yüzde 10,63 getirisi olan kira sertifikaları bu açıdan da yakın tarihlerde gerçekleşen benzer işlemlerden daha düşük maliyetli olması açısından çok önemli” dedi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2010 yılında sukuk piyasalarına girdiklerini belirten Uyan, sözlerine şöyle devam etti: “Kuveyt Türk’ün yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği toplamda yaklaşık 4,2 milyar TL ihracı bulunuyor. Bundan sonra da sukuk piyasalarına katkı sunmaya devam edeceğiz.”
 
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)