BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİtalyan banka Garanti'yi almadığına pişman mı?----

İtalyan banka Garanti'yi almadığına pişman mı?

İtalyan banka Garanti'yi almadığına pişman mı?
17 Nisan 2015 - 07:01 www.finansgundem.com

İtalya’nın lider bankalarından Intesa Sonpaolo Türkiye'de yatırım bankacılığına odaklanacak

2000’li yılların başından bu yana Türkiye pazarına olan yakın ilgisiyle bilinen ve hatta Garanti Bankası’nı satın almaya çok yaklaşması ile birkaç kez gündeme gelen İtalya’nın lider bankalarından Intesa Sonpaolo’nun, yatırım bankacılığına odaklanacak ilk şubesi İstanbul’da resmen faaliyete başladı.

Bankanın adı Garanti’nin yanı sıra Dexia’nın Denizbank’ı satışı sırasında da gündeme gelmişti. Satın alma yerine  2013 yılında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) bankacılık lisansı alma yoluna giden Intesa Sanpaolo, faaliyet izni çalışmalarını 2014 Haziran’ında tamamladı.

GARANTİ'DEN DOLAYI PİŞMANLIK VAR MI?

Çok önceleri, 2004’te Türk bankacılık sektöründe Garanti Bankası’nın satışıyla ilgilenmiştiniz. O dönemdeki isteğiniz niçin zayıf kalmıştı, şimdi niçin şubeyle giriyorsunuz. Geçmişe dönük bir pişmanlığınız var mı?

Garanti Bankası büyük bir banka. Biz hiç bir zaman hiç bir şeyden bir pişmanlık duymayız. Kişisel olarak geçmişe bakıp pişmanlık ve mutluluk duymam.

O yıllarda önümüzdeki fırsatları değerlendirdik. Bu fırsatlarla ilgili bir analiz yaptık. Garanti Bankası’nı satın almanın doğru zaman olmadığı kanısına vardık.

Bu kararınızdaki temel faktör Garanti için istenen para mıydı, yoksa zaman mıydı?

Aslında hiç biri değildi, doğrusunu söylemek gerekirse. Bu kararı almamıza neden olan bir çok faktör vardı. Ve sonuçta böyle bir operasyona girmeme kararı aldık. Bu olaylardan bir kaç yıl sonra Sanpola ile Intesa birleştiler. Şimdi Avrupa’nın en büyük bankalarından biri haline geldik. Kanımca o tercihi yapmamış olmamız çok iyi oldu. Gelecek için ne olacağını bilemeyiz, göreceğiz.

TÜRK VE İTALYAN

Intesa Sanpaolo Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Marcello Sala, Türkiye’ye olan ilgilerini hiç kaybetmediklerini belirterek, “İtalya’nın iki önemli bankasının Bank Intesa ve Sanpaolo’nun birleşmesi ile ortaya çıkan bankamızın 2010 yılında belirlediği uluslararası arenada büyüme strasetijisi kapsamında buradayız. Amacımız Türk ve İtalyan şirketlerini desteklemek” dedi. Türkiye’de 300 milyon dolar sermaye şartını yerine getirerek aldıkları bankacılık lisansı kapsamında mevduat toplama dahil her türlü faaliyeti yürütebileceklerini ancak şu anda sadece yatırım bankacılığına odaklanmayı planladıklarını söyledi. Marcello Sala, Intesa Sanpaolo İcra Direktörü ve Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Departmanı Başkanı Gaetano Micciche ve Intesa Sanpaolo Türkiye Genel Müdürü Marco Trevisan ile birlikte düzenlediği toplantıda, yatırım bankacılığı alanındaki faaliyetleri kapsamında daha şimdiden 1 milyar Euro’luk kredi verdikleri belirtti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)