BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİslami bankacılık güçleniyor----

İslami bankacılık güçleniyor

İslami bankacılık güçleniyor
26 Şubat 2015 - 19:23 www.finansgundem.com

Batılı finans şirketlerinin küresel krizde etkilendiği dönemde İslami Bankacılık Sistemi'nin güçlenerek çıktığı belirtildi.

Albaraka Bankacılık Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Adnan Ahmed Yusuf Abdulmalek, 2008'deki küresel krizden Batılı finans şirketleri etkilenmesine rağmen, İslami bankacılığın etkilenmediğini belirterek, "Bunun iki nedeni var. Birincisi, varlık alımı yapmıyoruz, borç almayız ve borçlanmayız. İkincisi, spekülasyon için hiçbir şekilde para vermeyiz" dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezince SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Dünyada İslami Bankacılığın Gelişimi Konferansı"nda konuşan Abdulmalek, 1980'lerdeki Türk ekonomisinin gelişmemiş olduğunu ve Batılı finans kuruluşlarının Türkiye'yi tanımadığını söyledi.

O dönemde Avrupa'ya tarımsal ve zirai ürün ihracatı konusunda Ziraat Bankası üzerinden destek verildiğini, çeşitli çalışmalarda bulunulduğunu ifade eden Abdulmalek, ülkenin hızla gelişmeye başladığını, bugün ise çok daha iyi konumda olduğunu kaydetti.

Abdulmalek, hükümetin ekonomik alanda çok çalışmasıyla iyi noktalara gelindiğini vurgulayarak, "Türkiye'de son 10 yılda yapılan icraatların ne denli büyük ve kapsamlı olduğu en iyi dışarıdan bakıldığında görülüyor ve ülkenizin bu seviyeye gelmesinin yönetime borçlu olunduğunun bilinmesi gerekiyor" diye konuştu.

"KÜRESEL KRİZDEN BATI ŞİRKETLERİ ÇOK ETKİLENDİ"
İslami bankacılığın gelişmeye başladığı dönemlerde bankacılık faaliyetleriyle ilgili herkesin aklında soru işaretleri olduğuna dikkati çeken Abdulmalek, bunların yavaş yavaş ortadan kalktığını, Batılı ülkelerdeki yapılan araştırmalar sonucunda da İslami finansmanın, normal finansal hizmetlerden daha iyi olduğunun anlaşıldığını savundu.

İslami bankacılığın Avrupa'da dahi hızla yayılmaya başladığını aktaran Abdulmalek, sözlerini şöyle tamamladı:

"2008'de dünyadaki küresel krizden Batı ekonomisi çok etkilendi. Sürekli Avrupa'ya gidiyorum ve hala sorunlar çözülebilmiş değil. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte de bu problemlerin çözülebileceğini zannetmiyorum. 2008'deki küresel krizden Batı'daki Finans şirketleri etkilenmesine rağmen, İslami bankacılık bu krizlerden etkilenmedi. Bunun iki nedeni var. Birincisi, varlık alımı yapmıyoruz, borç almayız ve borçlanmayız. İkincisi, spekülasyon için hiçbir şekilde para vermeyiz.

İslami bankalar, Amerikan bankaları gibi gayrimenkul işine girmedi."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)