BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası 555 milyon dolarlık kredi aldı----

İş Bankası 555 milyon dolarlık kredi aldı

İş Bankası 555 milyon dolarlık kredi aldı
02 Nisan 2015 - 10:50 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası, 555 milyon dolar tutarında seküritizasyon kredisi sağladı

Türkiye İş Bankası, 555 milyon dolar tutarında seküritizasyon kredisi sağladı. 
İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında 555 milyon dolar tutarında yeni kaynak sağladı.

Sağlanan kaynağın 480 milyon dolar tutarındaki kısmı 5 yıl, 60 milyon dolar tutarındaki kısmı 7 yıl, 15 milyon dolar tutarındaki kısmı ise 15 yıl nihai vadeli.

Mizuho Bank, Societe Generale ve Standard Chartered Bank'ın düzenleyici bankalar olarak görev aldığı işleme, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından "A-" notu verildi. Söz konusu işleme, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development - EBRD) yatırımcı olarak katıldı.

EBRD tarafından sağlanan 130 milyon dolar tutarındaki bölümün 55 milyon doları "Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı" kapsamında kadın girişimcilerin finansmanında, 75 milyon doları ise "Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Kredisi Programı" çerçevesinde konutlarda enerji verimliliği sağlayan kredilerin finansmanında kullanılacak.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, yurtdışından gelen havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemlerinin Türk bankalarının uluslararası fonlama kaynakları arasında önemli bir yer tuttuğunu bildirdi.

İş Bankası olarak, seküritizasyon piyasalarından 2000 yılından bu yana kaynak sağladıklarını anımsatan Ertürk, şunları kaydetti:

"Yurtdışı havale akımlarına dayalı olarak 2004 yılında kurduğumuz program çerçevesinde alıp Türkiye ekonomisine aktardığımız kaynak tutarı bugün itibarıyla 5 milyar doları aştı. Başarıyla tamamladığımız yeni seküritizasyon işlemi ile aldığımız kredi, finansman kaynaklarımızın çeşitlendirilmesine ve vadesinin uzatılmasına katkıda bulunacak. Ayrıca, çok önem verdiğimiz enerji sektörü ve kadın girişimcilerin finanse edilmesi konularında piyasaya sunduğumuz desteğin artarak devam etmesine de olanak sağlayacak."

EBRD Sigorta ve Finansal Servisler Direktörü Noel Edison ise "İş Bankası ile mevcut köklü işbirliğimizi, Türkiye ekonomisinin öncelikli alanlarından konut sektöründe enerji verimliliğini artıracak projelerle kadınlar tarafından işletilen küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansmanında kullanılmak üzere sağladığımız kaynak yoluyla daha da güçlendirmiş olmaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

İş Bankası, yurtdışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında, en son 10 Aralık 2014'te 250 milyon dolar tutarında kaynak sağlamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)