BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank'tan flaş sermaye artırımı kararı----

Halkbank'tan flaş sermaye artırımı kararı

Halkbank'tan flaş sermaye artırımı kararı
02 Mart 2015 - 18:59 www.finansgundem.com

Halkbank sermaye artırımına ilişkin sürecin iptaline karar verdi. Banka kayıtlı sermaye sistemine geçeceğini KAP'a duyurdu.

Halkbank sermaye artırımına ilişkin sürecin iptaline karar verdi. Banka kayıtlı sermaye sistemine geçeceğini KAP'a duyurdu. Böylece bankanın sermaye artırması prosedürü daha az işlem gerektiren bir hale gelecek.

Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, mevcut durumda esas sermaye sistemindeki Halk Bankası'nın sermaye arttırımı yapacağı zaman önce makbuz çıkarıp makbuzları onaylattıktan sonra genel kurulu toplayıp sermayeyi arttırması gerektiğini kaydederek bu durumun makbuzun ne zaman hisseye dönüşeceği belli olmaması nedeniyle yatırımcılar tarafında bedelli sermayeye katılımında isteksizlik yaratabildiğini belirtti. Doğan, ''Banka, isteksizliği ortadan kaldırmak, işleri kolaylaştırmak adına kayıtlı sermaye sistemine geçiyor olabilir. Kayıtlı sermaye sistemine geçtiğinde sermaye tavanını yukarıda belirleyecek, sermaye artırımının yolu açılacak'' diye konuştu.

Halk Bankası'ndan Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan (KAP) yapılan açıklamada “Sermaye artırım işleminin kayıtlı sermaye sistemi içerisinde daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılması amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçilmesine karar verilmiştir” denildi.
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)