BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank’a dev sendikasyon kredisi----

Halkbank’a dev sendikasyon kredisi

Halkbank’a dev sendikasyon kredisi
03 Temmuz 2015 - 23:46 www.finansgundem.com

Halkbank’a 640 milyon Euro ve 179 milyon Dolar sendikasyon kredisi

Halkbank, 18 ülkeden 37 finansal kuruluşun katıldığı konsorsiyumla 364 gün ve 367 gün vadeli iki dilimden oluşan sendikasyon kredisi protokolüne imza attı. Banka protokol çerçevesinde uluslararası piyasalardan toplam 640 milyon Euro ve 179 milyon USD tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Temin edilen kredinin fiyatlaması 364 gün vade için Libor/Euribor + % 0,70 yıllık ve 367 gün vade için Libor/Euribor + %0,80 yıllık olarak gerçekleşti. 

TAŞKESENLİOĞLU: HALKBANK'IN GÜCÜNÜ BİR KEZ DAHA ORTAYA KOYDUK

Londra'da düzenlenen sendikasyon kredisi protokolü töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu şunları ifade etti: “Uluslararası piyasalardaki itibarımızın bir yansıması olarak sağladığımız bu kaynakla bankacılık sektöründeki saygın konumumuzu pekiştirirken, Halkbank’ın gücünü bir kez daha ortaya koyuyoruz. Halkbank olarak, ülkemizin dış ticaret hacminin gelişimine destek vermekten büyük memnuniyet duyuyor, Türkiye’de bu alandaki gelişmenin öncüsü olmaya devam etmeyi hedefliyoruz. Sağladığımız kaynaklarla katılımcı finansal kuruluşlarımız ile işbirliği imkânlarını ileri seviyeye taşıdık ve geniş katılım ile bir önceki sendikasyon kredisine göre yenilenme oranın % 100 olarak gerçekleşmesinin yanı sıra % 31 düzeyinde artış sağlanmış oldu.  2015 yılının ikinci yarısının da ülkemizin ve bankacılık sektörünün başarılı adımlar attığı yeni bir dönem olacağına inanıyoruz. Bu süreçte sağladığımız kaynaklarla reel sektörün ihracat odaklı yatırımları için kaynak yaratmaya devam edeceğiz.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)