BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHalkbank 2015 1. çeyrek bilançosunu açıkladı----

Halkbank 2015 1. çeyrek bilançosunu açıkladı

Halkbank 2015 1. çeyrek bilançosunu açıkladı
27 Nisan 2015 - 17:59 www.finansgundem.com

Halkbank 2015 yılı ilk 3 aya ilişkin bilançosunu açıkladı

Halkbank açıklamasına göre, toplam aktifleri 161,2 milyar TL'ye, toplam kredileri 143 milyar TL'ye ulaşan Halkbank, yılın ilk çeyreğinde 584 milyon TL net kâr elde etti. 

Bankanın nakdi kredileri 108,4 milyar TL, toplam mevduatı ise 106,8 milyar TL oldu. Bankanın özkaynaklarındaki artış ise yüzde 3,1 oldu. 

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, konuya ilişkin değerlendirmesinde küresel ekonomilerde devam eden durgunluğun 2015 yılının ilk çeyreğinde de etkisini sürdürdüğünü belirtti. 

ABD ekonomisinin toparlanmaya başlasa da, diğer ekonomiler için hala durgunluk riskinin olduğunu ifade eden Taşkesenlioğlu, bu durumun Türkiye ekonomisi için de geçerli olduğunu aktardı. 

Taşkesenlioğlu,  küresel durgunluğun yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi üzerinde de etkili olduğunu ancak ilerideki dönemde Avrupa'daki parasal genişlemenin fon akımlarını destekleyeceğini ve zayıf avronun da desteğiyle toparlanma eğiliminde olan Avrupa ekonomisinin Türkiye'nin büyümesini olumlu etkileyebileceğini dile getirdi. 

 Bankacılık sektörünün de katkıda bulunacağı bu tablonun aynı zamanda sektörün büyümesi için de olumlu sonuçlar doğuracağı öngörüsünde bulunan Taşkesenlioğlu, tüm bu gelişmeler ışığında bankacılık sektörünün karlılık oranlarını koruyacağına inandıklarını vurguladı. 

Taşkesenlioğlu, kendilerinin de Halkbank olarak hem paydaşlara hem de ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunacağını kaydetti. 

Yıl sonu için aktif büyüklükte yüzde 13-15, mevduatta yüzde 13-15, nakdi kredilerde ise yüzde 16-18 arasında büyüme hedeflediklerini belirten Taşkesenlioğlu, mart sonu itibarıyla elde ettikleri sonuçların kendilerini adım adım bu hedeflere taşıdığını görmekten mutluluk duyduklarını anlattı. 

"Halkbank Balkanlar'da büyüyor" 
Taşkesenlioğlu, Halkbank'ın Balkanlar'da büyüme stratejisi doğrultusunda Sırbistan'da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Banka'nın yüzde 76,76'sının satın alınması ile ilgili hisse alım sözleşmesini imzaladığını anımsatarak, bu satın almayla "Halkbank" markasını ve hizmet anlayışını Sırbistan'a taşıyacaklarını  aktardı. 

Bu sayede Türkiye - Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlenmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade eden Taşkesenlioğlu, Cacanska Banka'nın Bankanın karlılığına ve büyüme hedeflerine de katkıda bulunacağına inandıklarını ve  Balkanlar'daki büyümeyi bundan sonra da sürdüreceklerini kaydetti. 

Taşkesenlioğlu, Türkiye'de reel sektörün en büyük destekçilerinden biri olan Halkbank'ın KOBİ'lere sağladığı finansman desteğiyle "Üreten Türkiye'nin bankası" olma misyonunu sürdürdüğünü vurguladı. 

 Yılın ilk çeyreğinde, Bankanın KOBİ kredilerini de içeren ticari kredileri yüzde 6,9 artışla 81,8 milyar TL olduğuna dikkati çeken Taşkesenlioğlu,  KOBİ'lerin farklı ihtiyaçlarına uygun ürün ve hizmetler sunduklarını belirtti. 

Taşkesenlioğlu, Halkbank olarak reel sektörün gelişimini ve büyümesini çok önemsediklerini ifade etti. 

Girişimcilik kültürünün gelişmesinin de öncelikleri arasında yer aldığını aktaran Taşkesenlioğlu, bu kapsamda sundukları "Girişimci Kredisi" ürünüyle farklı deneyimlere ve farklı alanlarda iş fikirlerine sahip girişimciler için farklı limitlerde kredi seçenekleri sunduklarını anlattı. 

Taşkesenlioğlu ayrıca eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle de reel sektörün yanında olduklarının altını çizdi. 

Halkbank'ın kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara 0 faizli azami 5 yıl vade ile 150 bin TL'ye kadar işletme kredisi kullandırdığını kaydeden Taşkesenlioğlu, esnafa desteğini diğer bankacılık ürünleriyle de sürdüren Bankanın toplam esnaf müşteri sayısının mart sonu itibarıyla 328 bin olduğunu bildirdi. 

"Esnaf bankası denince ilk akla gelen banka"  
Taşkesenlioğlu, Halkbank'ın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen Esnaf ve Sanatkârlar Özelinde Sektör Analizleri Projesinin sponsorluğunu üstlendiğini dile getirerek, "Bu proje ile esnaf ve sanatkarların güncel koşullara uyum sağlaması için gerçekçi, uygulanabilir ve sürdürülebilir politikalar geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında esnafın faaliyet gösterdiği alanlarda geniş kapsamlı inceleme ve analizler yapılarak gelecek vizyonu ve yol haritası belirlenecek. Biz de belirlenen yol haritası ve ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda esnaf ve sanatkârlara yönelik ürün ve hizmetlerimize yenilerini ekleyeceğiz"  ifadelerini kullandı. 

Mart sonu itibarıyla Paraf kart adedi 3,5 milyona ulaşan Bankanın üye iş yeri sayısı 224 bin, POS sayısı ise 263 bin olduğunu bildiren Taşkesenlioğlu şunları kaydetti: 

 "İlk çeyrek sonunda Halkbank'ın bireysel kredileri ise 26,5 milyar TL oldu. Hem Paraf hem de diğer bankacılık ürünlerimizle müşterilerimize kendilerini ayrıcalıklı hissettirmeyi, Halkbank'ın farkını hissetmelerini sağlamayı hedefliyoruz. 2015 yılında 50 yeni şube açmayı hedefliyoruz. Böylece şube sayımız 1000'e yaklaşacak. Ayrıca 1500 kişiyi de işe almayı hedefliyoruz. Hizmet ağımızı genişletmeye devam edeceğiz" 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)