BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'taki tarihi fırsat kaçtı mı?----

Finansbank'taki tarihi fırsat kaçtı mı?

Finansbank'taki tarihi fırsat kaçtı mı?
02 Temmuz 2015 - 11:20 www.finansgundem.com

National Bank of Greece, Haziran sonunu Türkiye’de bulunan Finansbank’taki payını azaltmak için son tarih olarak belirlemişti. Tarihi fırsat kaçtı mı

Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece, geçtiğimiz Salı günü Türkiye’de bulunan Finansbank’taki payını azaltmak için son tarih olarak belirlemişti. AB regülatörlerinin talebi üzerine varlıklarını bu yıl yüzde 100’den yüzde 60’a düşürmesi gereken banka söz konusu tarihi Mart ayında öngörmüştü.

1 MİLYAR DOLAR SAĞLAYABİLİRDİ

Bloomberght'nin haberine göre, BGC Partners Inc.’ten Cagdas Doğan’a göre bankanın kurtarma programının bir koşulu olan devirin gerçekleştirilmesi National Bank of Greece’e yaklaşık 1 milyar dolar sağlayabilir. Söz konusu miktar, Yunanistan’ın IMF’ye olan Haziran borcunun yarısından fazla. Yunanistan IMF’ye yapması gereken 1.6 milyar dolarlık borcu salı günü ödememişti.

AB regülatörleri National Bank of Greece’e payını düşürmesi için yıl sonuna kadar süre tanımıştı. Ancak banka 20 Mart’ta yaptığı açıklamada süreci Haziran sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğini belirtmişti. Finansbank sözcüsü e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “NBG’nin Directorate General of Competition’e verdiği taahhüt hala geçerli ve gerekli açıklamaları süreç ilerledikçe yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)