BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFinansbank'a 20 milyon euroluk kredi ----

Finansbank'a 20 milyon euroluk kredi

Finansbank'a 20 milyon euroluk kredi
01 Nisan 2015 - 10:34 www.finansgundem.com

Finansbank, Fransız Kalkınma Ajansı'nın özel sektör kuruluşu olan Proparco'dan 20 milyon euro kredi aldı

Finansbank, Türkiye tarım sektörünün  rekabet gücünü artırmak amacıyla Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel  sektör kuruluşu olan Proparco’dan (Societe de Promotion et de  Participation pour la Cooperation Economique S.A.)  20 milyon Euro kredi aldı.
Finansbank bu kredi ile yurtdışından 10 yıl vadeli, teminatsız ilk yurtdışı borçlanmasına imza attı. Söz konusu kredi, gelişmekte olan ülkelerdeki yatırımlara finansman sağlamak amacıyla 1977 yılında kurulan Proparco’nun da Türkiye’de bir bankaya verdiği ilk tarım kredisi olarak kaydedildi.

Amacımız Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak

20 milyon Euro’luk kredi ile kalkınmanın kilit sektörlerinden biri olan tarımda önemli projelere kaynak sağlanacağına inandığını belirten Finansbank KOBİ ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Metin Karabiber, “Hem Türkiye hem de dünya için stratejik öneme sahip olan tarım, Türkiye’nin Finansçısı olarak bizim de en fazla önem ve destek verdiğimiz sektörlerin başında geliyor. Amacımız, tarımsal üretimin uluslararası normlara uygun hale gelmesi ve böylece ülkemizin bu alandaki rekabet gücünün artması. Edindiğimiz krediyi de bu doğrultuda, ülkemizin kalkınmada öncelikli bölgelerindeki tarımsal yatırımları ve özellikle organik tarımı desteklemek amacıyla kullanacağız. Kredimizden tarım ve hayvancılık konusunda faaliyet gösteren büyük küçük bütün üreticilerimiz 10 yıla varan vadelerde yararlanabilecek” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)