BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkFaizsiz bankalar geliyor!----

Faizsiz bankalar geliyor!

Faizsiz bankalar geliyor!
22 Mayıs 2015 - 07:55 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, faizsiz sistemle çalışan katılım bankalarının sistem içindeki ağırlıklarının arttığını belirtti

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Valiliği ziyaret ederek, Vali Azmi Çelik ile görüştü.

Daha sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Kristal Park Tesisleri'nde iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya katılan Babacan, "Türkiye'nin gelmiş olduğu noktayı çekemeyenler, bu coğrafyada etkili, güçlü bir Türkiye'nin kendi çıkarlarına zarar vereceğine inananlar var. Nasıl Libya'da, Yemen'de komşu komşuyu öldürecek noktaya geldiyse, bizde de benzer bir tabloyu oluşturmak için ısrarla, inatla çalışanlar var. Bu konuda çok dikkatli olmamız lazım" diye konuştu.

Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin kimliğini belli etmediğini ancak kılcal damarlara kadar girdiğini belirten Babacan, şöyle devam etti:

"Fitne ve fesat peşinde olan, bu ülkenin huzur ve barış ortamını bozmaya çalışanlardır. Buna çok çok dikkat etmemiz gerekiyor. Öncelikle hep beraber birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağız. Tek tek sağlam durduktan ve saflarımız sık tuttuktan sonra kim uğraşırsa uğraşsın, huzur ve barış ortamımızı bozamaz. Kendi içimizde, 'acaba' demeye başlarsak, şu veya bu sebeple birbirimize karşı cephe oluşturursak işte o zaman işler zorlaşır. Bunu da buradan açıkça ifade ediyorum."

"ÜLKEDE SİYASİ İSTİKRAR VARSA, EKONOMİK BAŞARI ARKASINDAN GELİYOR"

Siyasi istikrarın her şeyin zemini olduğunu anlatan Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir ülkede siyasi istikrar varsa, ekonomik başarı arkasından geliyor. Yeter ki; doğru ekonomi politikaları uygulansın. Ama siyasi istikrarın olmadığı bir ülkede ekonomide olumlu bir tablo görmek de mümkün değil. Aynı bina inşa eder gibi. Temel çürük olursa o binanın ayakta durması mümkün değil. Bu siyasi istikrar zemini 2002 yılında oluştuktan sonra Türkiye ardı ardına yaptığı yeniliklerle, hem demokrasi hem de ekonomide hamdolsun olsun çok iyi noktaya geldi. Geldiğimiz noktayı yeterli buluyor muyuz? Elbette değil. Daha çok çalışmamız lazım."

"YASAKLARLA MÜCADELEDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK"

Babacan, AK Parti hükümetlerinin yasaklarla mücadelede önemli adımlar attığını belirterek, bu sayede Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin çok daha normal bir ortama kavuşturulduğunu bildirdi.

OHAL dönemlerinin ve anadilde konuşmanın suç sayıldığı günlerin geride kaldığını vurgulayan Babacan, "Biz bir de, 'Çözüm Süreci' dedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Çözüm Süreci'ni başlattı. Geçenlerde Batman'a geldi ve 'Ben bu işe bedenimi koydum' dedi. Aslında Çözüm Süreci çok karmaşık bir konu değil. Yeter ki o irade olsun. Yeter ki bu konuda herkesin iradesi olsun" diye konuştu.

Babacan, Çözüm Süreci'nin Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşların en temel haklarından ve temel özgürlüklerinden istifade etmesi olduğunu vurguladı.

"ARTIK TÜRKİYE'DE TEK HANELİ ENFLASYON GÖRÜYORUZ"

2002 ile 2015 yılları arasındaki gelişmeleri de değerlendiren Babacan, yasaklarla mücadelede önemli adımlar atıldığını, başörtüsü sorununun geride kaldığını hatırlattı.

Babacan, ekonomide önemli değişimlerin yaşandığına dikkati çekerek, şöyle dedi:

"2002 yılında Türkiye'nin toplam ekonomik büyüklüğü 230 milyar dolardı. Geçen yılı 800 milyar dolarlık bir büyümeyle tamamladık. Toplam ihracatımız 2002 yılında 36 milyar dolar. Geçen yılı 158 milyar dolarla kapattık. Hazine Bakanı olarak göreve başladığım gün Türkiye Cumhuriyeti yüzde 66 faiz ödüyordu. Enflasyonun yüzde 29 olduğu 2002 yılında devletin borçlanma faizi yüzde 66 idi. Aradaki fark 37 puan. Hamdolsun artık Türkiye'de tek haneli enflasyon görüyoruz. Faizler tek haneye düşmüş durumda. Bu da yetmez daha düşük enflasyon ve faiz hedefimiz olmalı."

"FAİZSİZ SİSTEMLE ÇALIŞAN BANKALAR KURUYORUZ"

Faizsiz sistemle çalışan katılım bankalarının sistem içindeki ağırlıklarının arttığını aktaran Babacan, 2002 yılında bu bankaların Türkiye'de 200 şubesi olduğunu, bugün ise bu kapsamda bin 200 şube bulunduğunu söyledi.

Babacan, "Şimdi devleti de katılım banka şubelerine katıyoruz. Ziraat Bankasının katılım bankasına katılımını 29 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımızın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirmiş olacağız. Arkasından vakıf katılım, arkasından halk katılım devreye girecek. Böylece faizsiz sistemle çalışan, vatandaşlarımız için geniş bir imkan açılmış olacak" ifadesini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)