BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisEski bakan, Tekstilbank yönetiminde ----

Eski bakan, Tekstilbank yönetiminde

Eski bakan, Tekstilbank yönetiminde
22 Mayıs 2015 - 17:06 www.finansgundem.com

3 dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Hilmi Güler, Tekstilbank'ın yeni Yönetim Kurulu üyeleri arasına girdi

FINANSGUNDEM.COM-ÖZEL HABER

Tekstilbank'ın Çinli Industrial and Commercial Bank of China (ICBC)'ye satılmasından sonra yapılan Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, yeni yönetim belirlendi. Çinli ICBC'ye geçen Tekstilbank'ın Yönetim Kurulu üyeleri arasında eski bakan Hilmi Güler de tek Türk olarak yer aldı.  Mehmet Hilmi Güler 58. ,  59. ve 60. Hükümet'lerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapmıştı. Güler, TBMM 22.ve 23. dönem AK Parti Ordu milletvekiliydi. 

Mehmet Hilmi Güler, Bankanın  22 Mayıs 2015 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında (A) pay sahiplerini temsilen Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Güler'e Tekstil Bankası A.Ş. adına  "A" grubu imza yetkisi verilmesine karar verildi.
Banka ayrıca, Kurumsal Yönetim  Komitesi Başkanlık görevinin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hilmi Güler tarafından yerine getirilmesine karar verdi.

M. Hilmi Güler kimdir?

Mehmet Hilmi Güler, 15 Temmuz 1949'da Ordu'da doğdu. Babasının adı Mehmet Bahaettin, annesinin adı İrfan olan Mehmet Hilmi Güler, 11 Mart 2013 tarihli SPK kararı ile Turkcell Yönetim Kurulu üyeliğine atanmıştı. Türk Uçak Sanayii'nde (TUSAŞ) Proje Mühendisi ve Grup Başkanı, TÜBİTAK'ta Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Etibank Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı, Başbakanlık Başmüşaviri, ERDEMİR ve İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Aza olarak görev yaptı. 58, 59 ve 60. Hükümetlerde Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı görevini yürüttü. Güler ODTÜ Metalurji Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisans ve doktorasını aynı üniversitede tamamladı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)