BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkEmeklilere 4 koldan banka promosyonu çalışması----

Emeklilere 4 koldan banka promosyonu çalışması

Emeklilere 4 koldan banka promosyonu çalışması
31 Temmuz 2015 - 07:31 www.finansgundem.com

Emeklilere banka promosyonu için süreç işliyor.

Çalışma Bakanlığı görüşmelere yeniden start verdi. Konu toplu sözleşmede. Promosyon davası gün sayıyor. Özel bankalar ise kampanyalara sarıldı

4 koldan promosyon Temmuz'da zam alan yaklaşık 11 milyon emeklinin şimdi gündeminde promosyon var. Maaşlarının yattığı bankalardan memurlar gibi promosyon almak isteyen emekliler için süreç işliyor. Promosyon için 4 koldan çalışma var: 

- Emekliye 13'üncü maaş imkanı sağlamak için devreye giren Çalışma Bakanlığı, bankalarla görüşme trafiğini yeniden başlattı. Geçen yıl hem özel hem de kamu bankaları ile görüşen ancak anlaşmaya varamayan Bakanlık, işin peşini bırakmadı. Çalışma Bakanlığı'nın bankalarla yürüttüğü görüşmelerde önemli bir mesafe alındığı belirtiliyor. 

- Memur konfederasyonları da önümüzdeki günlerde başlayacak toplu sözleşmede konuyu masaya taşımaya hazırlanıyor. Promosyon, konferasyonların öncelikli talepleri arasında yer alıyor. 

- Promosyon için açılmış bir dava da bulunuyor. Emekli-Sen tarafından açılan dava, gün sayıyor. Emeklilere de memurlar kadar promosyon verilmesini talep eden Emekli-Sen, geriye dönük 8 yıllık ödeme yapılmasını da istiyor. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde açılan dava, yakın zamanda görülmeye başlanacak. 

YARIŞ DEVAM EDİYOR 
Özel bankalar da emeklilerin maaşlarını kendi şubelerinden alması için kampanya üstüne kampanya yapıyor. Maaşını taşıyan emeklilere altın, hediye puan gibi vaatlerde bulunuluyor. Ancak emekliler hem tutarları yeterli bulmuyor hem de Çalışma Bakanlığı ile bankaların anlaşarak promosyonu genel bir kurala bağlamasını istiyor.

GÖZLER İMZADA
Emeklilere promosyon konusunda çeşitli seçenekler ortaya konuluyor. Tüm emeklilerin en yüksek promosyonu veren bankadan maaş alması ya da memur emeklilerinin kamu, diğerlerinin de özel bankadan alması gibi seçenekler konuşuluyor. Promosyon için SGK'nın bankalarla protokol imzalaması gerekiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)