BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDeutsche Bank küçülmeye gidiyor----

Deutsche Bank küçülmeye gidiyor

Deutsche Bank küçülmeye gidiyor
25 Nisan 2015 - 10:44 www.finansgundem.com

Almanya'nın dev bankası Deutsche Bank yeniden yapılanma hamlesi için düğmeye bastı

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank, Postbank tüketici birimindeki hisselerinin çoğunu elden çıkararak azınlık hissesine sahip olacağını ve hedeflerin altında kalan karı artırmak için tahvil birimini küçülteceğini açıkladı.

Bankadan dün yapılan açıklamada, faaliyette bulunulan ülkelerin sayısının azalacağı ve varlık, servet yönetimi ve bankacılık işlemleri için harcamaların artacağı ifade edildi. Konuya yakın bir kaynağa göre bankanın kaldıraç oranı hesaplanırken göz önünde bulundurulan 150 milyar euroluk varlık yatırım bankasında kesintiye uğrayacak.

CEO'lar Anshu Jain ve Juergen Fitschen, Libor usulsüzlüğü cezası için rekor bir ödeme yapılmasından bir gün sonra, 3 yıl önce göreve gelmelerinin ardından gerçekleştirilen en büyük yeniden yapılandırma hamlesini hayata geçiriyorlar. Aynı zamanda hukuki giderler ve sermaye tamponlarının hisse senetlerini yeni CEO'ların döneminde bankanın küresel rakipleri karşısında en kötü performansa taşımasının ardından, yatırımcıların güvenini de yeniden kazanmak gerekiyor.

Londra merkezli Keefe Bruyette & Woods Analisti Alevizos Alevizakos yeniden yapılandırmayı ''Plan karlılık sorununu çözmüyor ve fonlama konusunda yeni sorunları beraberinde getirecek. Ancak şirket doğru yolda. Bankacılık işlemleri ve varlık ile servet yönetimi birimlerine ciddi önem vermelerini olumlu buluyorum'' diye yorumladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)