BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizBank'tan "Karekodlu Çek" uygulaması----

DenizBank'tan "Karekodlu Çek" uygulaması

DenizBank'tan Karekodlu Çek uygulaması
31 Ağustos 2015 - 11:22 www.finansgundem.com

DenizBank, Kredi Kayıt Bürosu tarafından geliştirilen Karekodlu Çek uygulamasını başlattı.

DenizBank, çekle ödemelerin daha güvenli hale getirilmesi amacıyla Kredi Kayıt Bürosu tarafından geliştirilen Karekodlu Çek'i müşterilerinin hizmetine sunuyor.

DenizBank'tan yapılan açıklamaya göre, müşterilerine kolay, güvenilir ve hızlı finansal çözümler sunan banka, bu yöndeki çalışmalarını genişleterek sürdürüyor. DenizBank, bu kapsamda uygulamaya aldığı Karekodlu Çek hizmeti ile işletmelere çek işlemlerini daha güvenli ve şeffaf bir şekilde yapma imkanı sunuyor.

Çek ile ticaretin daha şeffaf hale geleceği uygulama ile çeki düzenleyen gerçek veya tüzel kişinin ödeme performansı ve çekin geçerliliği hızlı ve kolay bir şekilde öğrenilebilecek. Çek ticaretinde itibarın tesis edilmesinde önemli rol oynayan uygulama sayesinde çek hamilleri çek yaprağı üzerinde yer alan kare kodu, mobil telefonlardaki Findeks uygulaması ile okutarak keşideciye ait çek ödeme performansına ulaşabilecek.

Uygulama, tahsilatların daha güvenli ve kontrollü bir yapıda gerçekleştirilmesine olanak sağlarken, çek ödemeleri düzenli olan keşideciler için de piyasada itibar ve güven unsuru oluşturacak.

- "Uygulama, ekonominin canlanmasına katkı sağlayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen DenizBank KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, finansal hayatta güven olgusunun nefes almak kadar önemli olduğuna vurgu yaparak, Karekodlu Çek uygulamasının karşılıksız çek endişesini ortadan kaldırdığını ve piyasadaki güvenilir oyuncuları birbirleri ile buluşturmayı hedeflediğini bildirdi. Koçak, şunları kaydetti:

"DenizBank olarak biz de piyasa dinamiklerine uygun bakış açımız ve yenilikçi yaklaşımımız ile müşterilerimize çeklerini talepleri doğrultusunda karekodlu olarak basma alternatifi sunuyoruz. Böylelikle piyasada güven yaratılmasına katkı sunmayı arzuluyoruz. Söz konusu uygulamanın şeffaf bir ticaret anlayışının yaygınlaşmasına ve ekonominin canlanmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)