BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCemaat'in ekonomiden sorumlu ismi!----

Cemaat'in ekonomiden sorumlu ismi!

Cemaat'in ekonomiden sorumlu ismi!
30 Mart 2015 - 10:22 www.finansgundem.com

Sabah gazetesi bugün yine paralel yapı ve Bank Asya ile ilgili çok konuşulacak iddialara yer verdi

Sabah gazetesi Paralel Yapı'nın; Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve BDDK gibi kritik kurumlardan sorumlu ekonomi bürokrasisini açıkladı ve bomba iddialarda bulundu.
Sabah’ın iddiasına göre ekonomi bürokrasisinden sorumlu Nadir Ürkmeztürk, BDDK kararıyla şeffaf, açık bir ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olmadığı için yüzde 63'lük imtiyazlı payı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Bank Asya'yı kurtarma görevini üstlendi.

Bank Asya'ya sermaye girdisi sağlamak için yoğun çalışan Ürkmeztürk, 281 şubesinden 80'ini kapatma kararı alan bankanın sermayesinin, yüzde 25'lik bir artışla 1 milyar 125 milyon liraya çıkarılması için çabaladı ancak başarılı olamadı.

BANKAYA FON TEMİN ETTİ

Ürkmeztürk, daha önce Pasifik Ülkeleri ile Sosyal ve İktisadi Dayanışma Derneği (PASİAD) adlı cemaat kuruluşunun başkanlığını da yürüttü. Ürkmeztürk, 2000'li yılların başında PASİAD Başkanı olarak Uzakdoğu ülkelerinde görev yapıyordu.

Nadir Ürkmeztürk, güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre Bank Asya'nın hisselerinin büyük bölümünün TMSF'ye geçmesinden sonra bankaya sermaye girdisi sağlamak için yoğun çalışmalar yürüttü. Ürkmeztürk, bankaya fon temin ederek sermayesini yüzde 25'lik artışla 1 milyar 125 milyon liraya çıkarmaya çabaladı. Ancak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) onay vermediği için bunu başaramadı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mecm01 Nisan 2015 14:46

    Normalde mecmua demek isterdim ama yakın dönemde pacavradan farksız. Wc kağıtları bile daha kullanışlı arkadaşlar.