BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBurgan Bank’ın ilk sendikasyon kredisi----

Burgan Bank’ın ilk sendikasyon kredisi

Burgan Bank’ın ilk sendikasyon kredisi
29 Haziran 2015 - 09:37 www.finansgundem.com

Burgan Bank, 124 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı

Burgan Bank, 6 ülkeden 12 bankanın katılımıyla 124 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı. 2 dilimde ve 2 vadede alınan kredi, dış ticaret finansmanında kullanılacak.
 
Burgan Bank  HSBC Bank, Commerzbank, Mashreqbank ve Arab Banking Cooperation liderliğinde, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılmak üzere euro ve dolar cinsinden iki ayrı kredi dilimi ve iki yarı vadede toplam 124 milyon dolar sendikasyon kredisine imza attı. Kredinin faiz oranı, iki ayrı vade için Libor + 1.20 ve Libor + 1.10 % olarak gerçekleşti.
 
Burgan Bank’ın imza attığı sendikasyon kredisi  77 milyon dolar ve 42 milyon euro’luk olmak üzere 2 dilimde, 364 günlük ve 367 günlük 2 vadeye sahip. Toplam değeri 124 milyon dolar olan bu sendikasyon kredisi, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak.
 
Sendikasyon Kredisi imza törenine katılan Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç  “Burgan Bank olarak, bir yıl önceki istikrarlı büyümemizi sürdürerek ve 2015 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre toplam aktif büyüklüğümüzü %37, nakdi kredilerimizi %49, mevduatı %49 ve özkaynaklarımızı %67 oranında yükselterek sektörün üzerinde bir büyüme kaydettik. Yılın geri kalanında da bu sağlıklı büyüme trendimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Burgan Bank’ın İlk Sendikasyon Kredisi
 
Burgan Bank Genel Müdürü Murat Dinç sözlerini şöyle sürdürdü. “Bugün Bankamız tarihindeki ilk sendikasyon kredisini imzalayarak hedeflerimiz doğrultusunda bir adım daha atmış oluyoruz. 124 milyon dolar değerindeki sendikasyon kredisi ile fonlama yapımızı çeşitlendirmeyi ve özellikle yurt dışı yatırımcılara varlığımızı göstermeyi amaçlıyoruz. Yabancı yatırımcıların ilgisinin büyük olduğunu ve yüzde yüzün üzerinde bir talep geldiğini söyleyebilirim. Bugün 6 ülkeden 12 bankayla beraber imza attığımız sendikasyon kredisi, reel sektörün dış ticaret finansmanında kullanılacak.”
 
Müşteri odaklı bankacılık anlayışlarına vurgu yapan Dinç, “Burgan Bank olarak  ürünlerimizi ve hizmetlerimizi geliştirirken her zaman müşterilerimizin ihtiyaçlarını doğru anlamaya ve analiz etmeye özen gösteriyoruz. Bu anlayışımızla KOBİ’ler başta olmak üzere, bireysel, ticari, kurumsal ve özel bankacılık alanında ürünler sunuyoruz. Bugün 6 ülke ile imzaladığımız bu sendikasyon kredisi, müşterilerimize güzel bir fon kaynağı oluşturarak ihracat fonlamasına ihtiyaç duyduklarında da yanlarında olduğumuzu gösteriyor. Ayrıca, 124 milyon dolar değerindeki bu sendikasyon kredisi, yurtdışı piyasaların Türk ekonomisine ve Burgan Bank ismine duyduğu güvenin bir göstergesidir. Destek veren tüm bankalara teşekkür ediyorum.” dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)