BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankMed DIFC’ye giren ilk banka oldu----

BankMed DIFC’ye giren ilk banka oldu

BankMed DIFC’ye giren ilk banka oldu
05 Mart 2015 - 12:57 www.finansgundem.com

Lübnan’ın önde gelen bankalarından ve Türkiye’de T-Bank’ın %50 hissedarı BankMed, Dubai Uluslararası Finans Merkezi’nde Açılıyor

BankMed, DIFC'deki varlığıyla, kurumsal bankacılık finansal çözümleri ve risk yönetimindeki büyük deneyiminden faydalanarak özellikle Birleşik Arap Emirlikleri ve Körfez Ülkeleri’nde, krediden ticaret finansmanına ve maliye çözümlerine kadar çok çeşitli finansal çözümler sunacak.

BankMed Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mohammed Al Hariri konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “DIFC'de en üst düzey lisansa sahip olmak BankMed için büyük bir adım. Bu, bankamız müşterilerine, uluslararası finans piyasalarıyla güçlü bağlantılar kurarak en üst düzey düzenleyici çerçeve kapsamında geniş çaplı finansal çözümler sunumasına olanak tanıyacaktır. DIFC dünya çapında tanınmış önemli bir finans merkezi ve bunun bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Dubai'de bir şube açmak bankamızın uluslararası arenada ileriye doğru attığı stratejik bir adım oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nin dinamik gelişimi ve liderlerinin stratejik ve geleceğe yönelik vizyonu ülkeyi uluslararası Finans haritasında dünyanın en önemli merkezlerinden biri haline getirdi. BankMed'in de bu büyümekte olan ekonomiye ayak basması an meselesiydi” diye konuştu.

Bununla birlikte, tamamen BankMed'e ait bir yan kuruluş olan MedSecurities Investment (MedSecurities) de DIFC için Kategori 3 lisansını elde etti. MedSigorta, farklı finansal araçların ticaretinin yanı sıra hem özelleştirilmiş hem de hazır yatırım çözümleri üretimiyle ilgileniyor. MedSecurities aracılık ve yatırım ürünleri sunmanın yanı sıra büyümekte olan yerel, bölgesel ve uluslararası müşteri tabanına özel yatırım hizmetleri veriyor.

Başkan ve Genel Müdür Mohamed Ali Beyhum şu açıklamada bulundu: “MedSecurities ürünleri, finans ortamındaki global değişimin ışığında yatırımcı tabanının sürekli değişen ihtiyaçlarına odaklanacak şekilde yapılandırılmıştır. DIFC'ye açılması MedSecurities’ın konumunu güçlendirerek, hizmetlerini daha geniş kapsamda sunmasına olanak tanıyacaktır.”

Bankanın 70 yıllık köklü geçmişi ve Lübnan, İsviçre, Türkiye, Irak, Kıbrıs ve Suudi Arabistan'ı kapsayan anahtar nitelikte bölgesel ve uluslararası piyasalardaki varlığı DIFC'ye farklı ve kapsamlı bir deneyim getirecek. Ayrıca mevcut ve potansiyel müşterilerinin sürekli değişen ihtiyaçlarını karşılamak için kapsamlı finansal çözümlerden oluşan bir paket sunmasına olanak tanıması da Birleşik Arap Emirlikleri topluluğunun değerli bir üyesi olmasını sağlıyor.

DIFC Yöneticisi ve DIFC Yönetim Kurulu Başkanı Majesteleri Essa Kazım bu haberi memnuniyetle duyurarak: “BankMed'in DIFC topluluğuna katılması bizi mutlu etti. Bölgedeki güvenilir iş stratejisi ve deneyimi BankMed’in DFSA'nın zorlu gereksinimlerini karşılayarak MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinden Kategori 1 lisansı alan ilk banka olmasını ve kapılarını DIFC'ye açmasını sağladı. MedSigorta Yatırım Şirketi ile birlikte varlığı, tekliflerimizi ve lider bir finans ve iş merkezi olarak konumumuzu farklılaştırmaya devam edecek” dedi.

DFSA tarafından yönetilen Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC), en büyük global finans kuruluşlarına ve hukuk firmalarına ev sahipliği yapıyor. Körfez Arap Ülkeleri bölgesinde global bir finans merkezi olarak, dünya çapında en iyi uygulamalara ve uluslararası olarak kabul görmüş düzenleyici süreçlerle uyumlu, iyi yapılandırılmış ve bağımsız bir genel hukuk sistemine sahip.

BankMed Lübnan'ın en eski ve en hızlı büyüyen üst katman bankalarından biri olarak  DFCI'daki şubeleri İsviçre, Türkiye, Suudi Arabistan, Kıbrıs ve Irak'taki mevcudiyeti kapsayan uluslararası finans kuruluşları ağını tamamlayıcı nitelikte olacaktır.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)