BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankalar en ciddi yatırımı neye yapıyor?----

Bankalar en ciddi yatırımı neye yapıyor?

Bankalar en ciddi yatırımı neye yapıyor?
30 Mart 2015 - 11:28 www.finansgundem.com

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve bankacılık sektörüyle ilgili konuştu

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye Suzan Sabancı Dinçer, The Banker dergisine konuştu.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün, enerji ithal eden bir ülke olan Türkiye için beklenmedik ama olumlu bir gelişme olduğunun altını çizen Suzan Sabancı Dinçer, bu gelişmenin, Türkiye’nin önemli ihracat pazarı Euro Bölgesi için de pozitif sonuçlar yarattığına işaret etti.

Görüşlerini “Ancak Türk bankaları tüm olumlu gelişmelere karşın işi şansa bırakmamak gerektiğini iyi biliyor” diye sürdüren Suzan Sabancı Dinçer, Türk bankalarının on seneyi aşkın bir süredir stratejilerini ihtiyat, inovasyon ve sıkı çalışma üzerine kurduğunu ve tüm bunların sonucunda iyi denetlenen ve güçlenen finans sektörünün büyümenin dinamosu hâline geldiğini vurguladı.

BANKALAR İNSAN KAYNAKLARINA CİDDİ YATIRIM YAPTI

Türkiye’de 2005 yılında yürürlüğe giren yeni Bankalar Kanunu’nun da daha etkin düzenlemelerin önünü açtığını ifade eden Suzan Sabancı Dinçer, yeni ortamda bankaların, risk yönetimi tekniklerini daha da geliştirdiğini, insan kaynakları alanında ciddi yatırımlar yaptığını, inovatif ürünleri ve yeni teknolojileri kullanıma sunmada önemli başarılara imza attığını anlattı.

TÜRKİYE'DE FİNANS SEKTÖRÜNÜN POTANSİYELİ BÜYÜK

Nüfusunun yarısı 30 yaşın altında olan Türkiye’de finans sektörünün büyüme potansiyelinin çok büyük olduğuna dikkat çeken Suzan Sabancı Dinçer, “Bankacılık hizmetlerinden yararlanma potansiyeli bulunan hedef segmentin yüzde 25’i hiçbir bankacılık işlemi yapmıyor. Bu grubun yüzde 50’si ise sadece sınırlı sayıda bankacılık ürün ve hizmetinden yararlanıyor. Bu durum sektörün potansiyelinin gelişmekte olan diğer ülkelere kıyasla çok daha yüksek olduğuna işaret ediyor” dedi.

TASARRUF ORANI ARTMALI

The Banker Dergisi’nde yayımlanan görüşlerinde Suzan Sabancı Dinçer, kredi büyüme oranları yükselirken tasarruf oranlarının ise azaldığına dikkat çeken, 1990’larda yüzde 23,5 düzeyinde seyreden tasarruf oranının bugünlerde yüzde 12-14’lere kadar gerilediğini vurguladı.

Suzan Sabancı Dinçer, “Kredi/ mevduat oranının yüksek seyretmesi ise sektörün önündeki yeni bir zorluğa işaret ediyor. Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye’nin cari açığını iyileştirmeye yardımcı olabilir ama uzun vadede Türkiye’nin sağlıklı büyümesi için yapılması gereken bireylerin tasarruf oranlarını artırmak olacaktır” uyarısını yaptı.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gerçek30 Mart 2015 14:16

    bankalar insan kaynağına ciddi yatırım yapmaz.ilk önce gözden çıkarılacak banka kaynağı insan kaynağıdır.show için söylenmiş sözlere inanmayınız.