BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka hisseleri dip seviyede!----

Banka hisseleri dip seviyede!

Banka hisseleri dip seviyede!
21 Mayıs 2015 - 11:31 www.finansgundem.com

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, ekonomiye dair öngörülerini açıkladı

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya katıldığı canlı yayında Merkez Bankası’nın faiz kararını ve bankaların karlılıklarını değerlendirdi. Özkaya bankalardaki karlılığın son birkaç yıldır aynı kaldığını ve bunun bazı soru işaretleri yarattığına dikkat çekti.

SEÇİMDEN SONRAYA DİKKAT

Özkaya, MB’nin faiz kararına ilişkin şunları söyledi: “Beklentiler doğrultusunda Merkez Bankası Faiz koridorunu değiştirmedi. Seçim öncesindeki ortamda hem TL’nin değer kaybı, hem global gelişmeler, hem gıda fiyatlarının biraz yavaşlasa bile beklenenin üzerinde gerçekleşmesi, enflasyon üzerindeki baskısı MB’nin bu sıkı duruşunu devam ettirmesini sağladı. Seçimden sonra bu TL’nin değer kaybı, ABD’deki gelişmeler belirleyici olacaktır”
Seçim fiyatlaması konusunda ise Özkaya, TL’de olumlu gelişmeler yaşandığına işaret ederek enflasyon ve diğer para hareketlerinde olumlu bir ortam olduğunu ve bunda yurtdışı etkisinin daha etkili olduğunu düşündüğünü söyledi.
 
BANKA KARLARI SORU İŞARETİ YARATTI

Özkaya, son birkaç yıla bakıldığında bankaların karlarının aynı kaldığını belirterek aktifler artarken karlılığın aynı kalmasının soru işaretlerine yol açtığını söyledi.
 
Özkaya, “Bankalarda net faiz marjı 20-25 puan düştü ama karlılık fazla etkilenmedi. Bankalarda ilk çeyrek kredi büyümesi kurdan arındırıldığında yüzde 4 civarında. Bankalar yeni sermaye artışında uzun dönemde problem yaşayabilir. Banka hisselerinin şu anda dip seviyede olduğunu düşünüyorum” dedi.

ENFLASYON GERİLEYECEK

Fed faiz artışının gecikmeli olması ve enflasyonda düşüşün faize yansıyacağını belirten Özkaya, enflasyonun ikinci yarıda yüzde 6,8'e gerileyeceğini düşündüklerini ifade etti. Özkaya, bu yıl yüzde 3,4 büyüme beklediklerini de söyledi. Özkaya, Odeabank olarak bir yılda yüzde 39 aktiflerini büyüterek 26,3 milyar TL’ye ulaştıklarını belirtti.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)